Олександр Масюк готовий очолити "Антикорупційний рух" Саакашвілі в Полтавській області

ПОЛТАВА
14.03.2016, 06:06

Громадський активіст, член ГО «Самооборона Майдану» Олександр Масюк, який своєю присутністю в Полтавській обласній раді змусив депутатів урешті-решт зібратися й після кількох невдалих спроб обрати голову, вирішив очолити «Антикорупційний рух» Міхеїла Саакашвілі в Полтавській області. Про це полтавський активіст повідомив в інтерв’ю.

Масюк зазначає, що за підтримки громади, подолати корупцію на Полтавщині можна за 2 місяці. Серед проблем активіст відзначає корупційність правоохоронних органів та прокуратури, депутатів-шизофреніків і свавілля голови обласної ради Олександра Біленького. Свою рооту на посаді Олександр Масюк хоче почати з перевірки керівництва Новосанжарського району Полтавської області, контролю над головами  Полтавської ОДА та обласної ради.

«Саакашвілі подолав корупцію в Одесі за 2 тижні, якщо полтавська громада не буде боятися чиновників, нам це також під силу» - зазначає Олександр.

Активіст переконаний, що «Антикорупційний рух» можна зробити прибутковим. Забраними в хабарників коштами, на думку Масюка, доцільно наповнювати бюджет України.

«У свою чергу – це стан доріг, фінансування медицини, рівень освіти тощо» - говорить потенційний голова «Антикорупційного руху».

Олександр Масюк поділяє ідеї М. Саакашвілі, який бореться з корупцією та рекетом на всіх рівнях.

«Щороку створювалася група з депутатів, СБУшників, прокурорів, і говорили, хочеш вивезти контейнер горіхів? Плати за кожен контейнер 20 тис. дол., 15 тис. дол., 12 тис,. у залежності від врожаю, очищений чи він, чи ні. Гроші клали собі в кишеню. А державі – нуль. Ми зараз взяли під контроль митницю, випустимо ці горіхи чесно, нехай платять в бюджет», – зазначив Саакашвілі.

Нагадаємо, наприкінці лютого Міхеїл Саакашвілі заявив, що управління СБУ займається «рекетом». Голова Одеської ОДА відзначив, що корупція в Одесі розповсюджується через «Горіхову мафію» та СБУ, які працюють у спайці.

Олександр Масюк готовий очолити

Окрім ідейних засад, Саакашвілі та Масюка поєднує і ставлення до чинної влади та критика уряду. На своєму форумі в Полтаві Саакашвілі різко висловився про політику Яценюка. Олександр Масюк більше невдоволений діяльністю Президента:

«Якби Президент Порошенко приїхав до Полтави, я б плюнув йому в обличчя і сказав би, що він зрадив Майдан», - підсумовує активіст.

Читайте також:
Полтава
У березні 2023 року він оформив собі службове відрядження до Республіки Польща та під виглядом робочої поїздки виїхав за межі України.
15:45
Полтава
Фахівці обстежили ділянку проєктування поблизу бази відпочинку «Зóрі». Об'єкт розташований в Омельницькій громаді Кременчуцького району.
14:45
Полтава
Підрозділи фронтовиків щотижня отримують від тиловиків як слова вдячності, так і надійну підтримку. Разом — до спільної перемоги!
08:12
Полтава
Вшанування пам'яті захисників важливе для плекання патріотизму у прийдешніх поколінь. Люди мають знати імена тих, хто поліг за нашу свободу.
вчора, 19:17
Полтава
Наш земляк поліг смертю хоробрих під час виконання бойового завдання у селі Урожайне на Донеччині. Незламному героєві було 44 роки.
вчора, 14:56
Полтава
Жадібність і бажання легкої наживи до в'язниці можуть довести. Порушникам нерестової заборони це доводять до відома вже після затримання.
вчора, 08:23