Полтавщина може поповнитися новим населеним пунктом за рахунок сусідньої області

ПОЛТАВА
16.11.2019, 07:18
Полтавщина може поповнитися новим населеним пунктом за рахунок сусідньої області

Громада селища Власівка Кіровоградської області звернулась до влади з проханням увійти до складу Полтавської області.

Відповідну заяву було озвучено на сесії Кременчуцької районної ради. Відео пленарного засідання оприлюднено у соціальній мережі Facebook.

Власівська громада аргументує своє рішення тим, що історично і географічно населений пункт був тісно пов'язаний з Кременчуком і Полтавщиною. Крім того, за словами голови селищної ради, переважна більшість мешканців Власівки — вихідці з Полтавської області, для яких перебування у складі Кіровоградської області викликає певні незручності.

По завершенню слухань з приводу приєднання населеного пункту до Кременчуцького району, відбулося голосування. Із 35 депутатів підтримали прохання Власівської громади усі присутні, тих, хто висловився проти чи утримався не було.

Полтавщина може поповнитися новим населеним пунктом за рахунок сусідньої області_1

(Фото: Кременчуцька районна рада)

Читайте також:
Полтава
Мешканець Великобудищанської громади до останнього подиху боронив рідну землю від загарбників. Тепер чоловік у Небесному Воїнстві України.
14:47
Полтава
Полтавським «зеленим ямщикам» слід брати приклад із колег по цеху. Але, коли бажання сприяти перемозі України немає, то воно і не з'явиться.
06:02
Полтава
У міській раді склалася типова для всіх органів виконавчої влади ситуація. Так, одним набридло виконувати свої обов'язки, іншим їх мало.
вчора, 12:18
Полтава
Чоловік рибалив в акваторії Кам'янського водосховища неподалік села Орлик Полтавського району. Тепер доведеться заплатити штраф.
вчора, 07:00
Полтава
Депутати з чиновниками погодили план щодо усунення назв, які мають російське або совєцьке походження. Виявляється, не все ще декомунізовано.
26 березня, 20:23
Полтава
Нерестова заборона в області діятиме до кінця весни. Це дозволяє природоохоронцям кількісно відновлювати наявність прісних біоресурсів.
26 березня, 14:45