Полтавщина п’ята за швидкістю зменшення населення в Україні

ПОЛТАВА
15.07.2017, 15:57
Полтавщина п’ята за швидкістю зменшення населення в Україні

Дані статистики свідчать, що смертність в Україні суттєво перевищує народжуваність. А кількість населення катастрофічно зменшується. За цими показниками Полтавська область – п’ята серед усіх регіонів України.

Згідно з останніми даними Держстату, за чотири місяці 2017 року (січень-квітень) в країні народилося на 85 тисяч осіб менше, ніж померло.

У першу десятку з найбільш негативним приростом населення потрапили Запорізька, Полтавська, Київська, Чернігівська, Черкаська, Вінницька та Одеська області.

Так, на Полтавщині за перші 4 місяці 2017 року народилося 3 576 осіб. Натомість померло 8 190 людей. Кількість померлих перевищує кількість народжених на 4 614 людей.

Полтавщина п’ята за швидкістю зменшення населення в Україні_1

Позитивний показник приросту населення зберігається тільки в Києві. Кількість новонароджених у столиці на 580 осіб перевищила кількість померлих. Решта областей України демонструють негативну динаміку. Серед лідерів по спаду населення – густонаселені області південного сходу України.

Найгірша ситуація у Дніпропетровській області – за чотири місяці 2017 року негативна різниця між померлими і народженими становила 9018 осіб. Далі ідуть Харківська (–7281) та Донецька області (–6990).

Віктор Карпенко

Читайте також:
Полтава
Мешканець Великобудищанської громади до останнього подиху боронив рідну землю від загарбників. Тепер чоловік у Небесному Воїнстві України.
14:47
Полтава
Полтавським «зеленим ямщикам» слід брати приклад із колег по цеху. Але, коли бажання сприяти перемозі України немає, то воно і не з'явиться.
06:02
Полтава
У міській раді склалася типова для всіх органів виконавчої влади ситуація. Так, одним набридло виконувати свої обов'язки, іншим їх мало.
вчора, 12:18
Полтава
Чоловік рибалив в акваторії Кам'янського водосховища неподалік села Орлик Полтавського району. Тепер доведеться заплатити штраф.
вчора, 07:00
Полтава
Депутати з чиновниками погодили план щодо усунення назв, які мають російське або совєцьке походження. Виявляється, не все ще декомунізовано.
26 березня, 20:23
Полтава
Нерестова заборона в області діятиме до кінця весни. Це дозволяє природоохоронцям кількісно відновлювати наявність прісних біоресурсів.
26 березня, 14:45