Полтавщина серед лідерів по виробництву меду в Україні

ПОЛТАВА
20.08.2018, 13:00

Україна посіла п’яте місце у світовому рейтингу виробництва меду, та перше серед Європейських країн. До переліку найбільших виробників потрапили 8 областей, зокрема і Полтавщина.

Полтавщина серед лідерів по виробництву меду в Україні_1

Про це повідомили в офісі віце-прем'єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції.

https://www.facebook.com/UA.EU.NATO/posts/1866849470096331

Загалом Україна виготовляє понад 100 тис. тонн на рік, тобто 6% світового меду.

«Сьогодні в Україні налічується близько 400 тисяч бджолярів, на яких припадає 4 млн вуликів. Основними виробниками меду є вісім областей: Вінницька, Донецька, Дніпропетровська, Запорізька, Житомирська, Миколаївська, Полтавська і Кіровоградська», – зазначається у повідомленні.

На ці регіони припадає 70% усього українського меду. Наразі ми експортуємо його до 35 країн світу. Серед найбільших імпортерів США, Німеччина, Польща і Франція. Лише в країни ЄС торік було поставлено понад 50 тис. тонн (з них понад 5 тис. тонн за безмитною квотою).

Нагадаємо, Україна повністю вичерпала квоту на безмитні поставки меду, виноградного і яблучного соків до ЄС усього лише за 10 днів.

Читайте також:
Полтава
Безпілотні літальні пристрої із додатковим обладнанням поїхали на передову. Завдяки їм фронтовики ефективніше знищують ворога.
вчора, 14:53
Полтава
Нашим землякам Іллеві Василищенку, Олегу Пруцкову, Ігорю Пугачу, Антонові Левчуку та Олександру Лабунському встановлять пам'ятні дошки.
вчора, 06:08
Полтава
Чиновники з депутатами навіть на тлі війни проти московії не бажають прощатися з окупаційним минулим. Їм до душі ностальгія за втраченим.
25 квітня, 19:25
Полтава
Переправу через ставок у селі Зубівка нарешті привели до задовільного стану. Дарма, що полотно з ямами поруч лишилося незмінним.
25 квітня, 12:32
Полтава
Жодна із «злочинних» влад з 2000 року так і не застосувала, оскільки розуміла його необґрунтованість і несправедливість.
25 квітня, 09:00
Полтава
24-річний уродженець Полтавщини поліг смертю хоробрих у боях Східному фронті. Проститися із захисником вийшла чи не вся громада.
24 квітня, 14:45