Полтавські архітектори презентували проект розвитку Абазівки й інших сіл

ПОЛТАВА
28.09.2016, 14:35
Полтавські архітектори презентували проект розвитку Абазівки й інших сіл

Полтавські архітектори розповіли, як розвиватимуться села в області на прикладі Абазівки – про це йшлося на засіданні архітектурно-містобудівній раді при Управлінні містобудування та архітектури Полтавської ОДА.

Під час засідання даної ради було представлено 4 проекти, але найбільшої дискусії набув «Генеральний план села Абазівка». Проект розроблений з метою створення сприятливого середовища життєдіяльності і сталого розвитку населеного пункту, забезпечення екологічної і техногенної безпеки, збереження природної і культурної спадщини відповідно з вимогами чинного законодавства.

Проектним рішенням передбачається покращення наявних умов проживання за рахунок збільшення обсягів садибного житлового будівництва. Як наголошує представник «Консультаційного центру» Юлія Грановська, громадський центр села розглядається генеральним планом як багатофункціональна планувальна структура і містить у собі адміністративні установи, заклади торгово-комерційного, культурно-побутового обслуговування, культові споруди.

Також представили проекти розвитку с. Ковалівка (Шишацький район), де за межами населеного пункту планують розмістити свердловину газоконденсатного родовища, площею 0,98 га. Обговорили учасники ради і зміни до генерального плану с. Семенівка і про проект нового будівництва пам’ятного знаку «Місце Сорочинської трагедії в селі Великі Сорочинці».


Читайте також:
Полтава
Автошлях, який сполучає українську столицю з Борисполем, Кременчуком, Дніпром і Запоріжжям негайно потребує ремонту. Причому, капітального.
12:45
Полтава
Безпілотні літальні пристрої із додатковим обладнанням поїхали на передову. Завдяки їм фронтовики ефективніше знищують ворога.
26 квітня, 14:53
Полтава
Нашим землякам Іллеві Василищенку, Олегу Пруцкову, Ігорю Пугачу, Антонові Левчуку та Олександру Лабунському встановлять пам'ятні дошки.
26 квітня, 06:08
Полтава
Чиновники з депутатами навіть на тлі війни проти московії не бажають прощатися з окупаційним минулим. Їм до душі ностальгія за втраченим.
25 квітня, 19:25
Полтава
Переправу через ставок у селі Зубівка нарешті привели до задовільного стану. Дарма, що полотно з ямами поруч лишилося незмінним.
25 квітня, 12:32
Полтава
Жодна із «злочинних» влад з 2000 року так і не застосувала, оскільки розуміла його необґрунтованість і несправедливість.
25 квітня, 09:00