Полтавські Бех, Стрелюк і Головко крадуть корисні копалини. Державні збитки - сотні мільйонів гривень

ПОЛТАВА
02.08.2015, 09:01

НА ПОЛТАВЩИНІ високопоставлені МІЛІЦІОНЕРИ (під керівництвом головного УМВСівця Беха) І ПРОКУРОРИ (головний керівник-крадій - Стрелюк) спорудили "глиняний дах": ТРЕТІЙ РІК УЖЕ ТРИВАЄ НЕЛЕГАЛЬНИЙ ВИДОБУТОК І ПРОДАЖ КОРИСНИХ КОПАЛИН в промислових масштабах. 

Третій рік в селі Коломійцеве озеро Хорольського району Полтавської області на місці розміщення родючих земель і садів місцевих дачників функціонує несанкціонований глиняний кар'єр з промисловим оборотом. Будівлі селян зруйнували без укладення договорів, отримання ліцензій та дозволів, повідомляє "Незалежне громадське телебачення IP TV".

Як розповів голова Полтавської облради Петро Ворона, така ситуація склалася з 2013 року, коли на 12 кар'єрах в промислових масштабах і з залученням серйозної техніки почався видобуток глини.

"Її продають італійській фірмі, яка будує дорогу загальнодержавного значення Київ - Харків - Довжанський. Сільські ради скаржаться на рівень Хорольської райради, остання мені, а я - направляю скарги в обласну прокуратуру та міліцію. Але ось останнє повідомлення від начальника УМВС Олега Беха - нічого кримінального. Прокуратура також роками переводить все на міліцію. Фактично - влади в цій проблемі немає, а люди доведені до відчаю і готові перекривати дорогу Київ - Харків. Поки частина техніку відвели, але впевненості немає ", - заявив Ворона.

Зважаючи на таку дездеятельності місцевих правоохоронців, глава облради висловив сумніви в можливості припинити розкрадання глини в кар'єрах Хорольського району на місцевому рівні.

"Є інформація, що за цими угодами стоїть колишній керівник міліції та голова РДА Віталій Шевчуга. Але думаю, що« дах »є десь вище, а чому правоохоронці такі неповороткі, можна тільки здогадуватися. Наприклад, на Коломицева озері, на території Штомпелівськоі сільради Хорольського району, є кар'єр площею 3 гектара, глибиною 10 метрів. Куб глини коштує 100 грн. Я на калькуляторі приблизно порахував, що мова йде про поклади глини на 30 мільйонів гривень. Це тільки один кар'єр з 12. Думаю, що є якась то ліцензія у фірми на кар'єр, але по факту глину добувають незаконно ", - заявив Ворона.

Як повідомляє телеканал "Місто", в середині липня в Хорольком районі було виявлено ще 6 незаконних кар'єрів. Прибувший на місце керівник Полтавської облради звинуватив головного прокурора області Яна Стрелюка і головного міліціонера області Олега Беха в бездіяльності і звинуватив їх у бездіяльності при розкраданні корисних копалин.

"Треба звільнити обласного прокурора Яна Стрелюка, треба звільнити керівника обласної міліції Беха за злочинну бездіяльність, яку ми нині спостерігаємо. Зараз завдано шкоду на десятки, а, може, й сотні мільйонів гривень. Якщо вони цього не бачать, значить, вони в долі. Значить, вони «дерибанять» цю місцеві поклади", - сказав він.

У свою чергу, в обласній прокуратурі запевнили, що про кар'єрах вони знають, і на сьогоднішній день досудове розслідування здійснюється відразу за двома статтями Кримінального кодексу України.

"Це самовільне захоплення земельної ділянки та порушення екологічного законодавства. Процесуальне керівництво в цьому кримінальному провадженні здійснюється працівниками прокуратури Хорольського району. Тому я пораджу голові обласної ради, перш ніж робити гучні заяви, то треба, напевно, думати, і бажано - головою", - заявив регіональний законник Стрелюк.

Ян Стрелюк радить Петру Вороні думати, і бажано головою, але голова Полтавської облради в цій ситуації саме нею й думає. Логічно, що побачивши нелегальне добування глини й бездіяльність міліції а прокуратури, Петро Васильович робить єдиноможливий правильний висновок - міліція та прокуратура та інші учасники полтавського злочинного синдикату в долі в долі. Бех, Головко та Стрелюк зацікавлені в подальшому видобктку копалин, бо мають із цього мільйони. 

Яне Володимировичу, перш ніж радити Петру Вороні думати, увімкніть бодай частину головного мозку. Бо в "Останнього Бастіону" до вас зустрічне питання:

"Чим ви думаєте ,коли крадете газоконденсат? Чи головою ви думаєте, коли на мільйони гривень розорюєте державу? Чи крадіжки газоконденсату й глини це рішення нормальної й адекватної людини, яка думає головою?

Чомусь Петро Ворона не був помічений та причетний до подібних розкрадань, чомусь він не переслідує своїх конкурентів та не наказує "зламати" лікарів, учителів, журналістів чи інших освіченихх осіб.

Увімкніть мозок та думайте головою спершу ви самі, щоби мати право радити іншим, що робити, Яне Володимировичу. І підкажіть це своєму другові по крадіжках Беху - як то кажуть, одна голова добре, а дві краще.

Щоправда, чи буде в Беха, Головка та Стрелюка на двох бодай одна голова - невідомо. Мабуть, що ні. 

Читайте також:
Полтава
Переправу через ставок у селі Зубівка нарешті привели до задовільного стану. Дарма, що полотно з ямами поруч лишилося незмінним.
12:32
Полтава
Жодна із «злочинних» влад з 2000 року так і не застосувала, оскільки розуміла його необґрунтованість і несправедливість.
09:00
Полтава
24-річний уродженець Полтавщини поліг смертю хоробрих у боях Східному фронті. Проститися із захисником вийшла чи не вся громада.
вчора, 14:45
Полтава
Дрони, тепловізори, планшети й не тільки — так допомагають захисникам України наші земляки. Влада ж Полтави досі свідомо пасе задніх.
вчора, 06:10
Полтава
Некомпетентність депутатів і чиновників просто зашкалює. Громадськість обурена блюзнірським ставленням до загиблих на фронті Героїв.
23 квітня, 19:04
Полтава
Полтавські «зелені ямщики» присмокталися до бюджету міста, ігноруючи війну. Добре, що є громади в області, які вкладаються в оборону.
23 квітня, 08:18