Полтавські правоохоронці повернулися додому з зони АТО

ПОЛТАВА
19.12.2014, 12:04
Полтавські правоохоронці повернулися додому з зони АТО

Полтавські правоохоронці, що протягом місяця виконували свій службовий обов’язок на сході України 17 грудня повернулися додому. На бойових постах їх змінили колеги міліціонери та бійці батальйону «Полтава».

Не скриваючи радісних емоцій і сліз щастя рідні, друзі та колеги зустрічали героїв, що протягом місяця забезпечували правопорядок і безпеку на Сході України. Як сказав заступник керівника УМВС Полтавської області Леонід Бобрицький, він щиро пишається своїми співробітниками, які стійко і мужньо виконували своє завдання.

На перепочинок, у міліціонерів, які щойно повернулися, передбачено всього декілька днів, після чого вони знову приступлять до виконання своїх службових обов’язків.

Нам вдалося поспілкуватися з одним із захисників України, майором міліції, який щойно повернувся з зони АТО. Він разом зі своїми побратимами ніс службу на блокпостах поблизу Дружківки та Констянтинівки Донецької області. За його словами, найважче для нього було розлучатися з родиною. Та завдяки товаришам по службі, всі негаразди і труднощі вони сприймали з високо піднятою головою. Проблем із матеріальним забезпеченням у хлопців не було. Все необхідне їм видали в Управлінні МВС.

Рішення поїхати на Схід для нього було закономірним, адже кому, як не правоохоронцям захищати країну від загарбників. Перебуваючи на бойовому посту йому не раз доводилося бачити зневажливі погляди місцевих жителів, але, за його словами, відношення жителів Донецької та Луганської областей до українських військових щодня змінюється лише в кращу сторону. Адже всі ті люди, що живуть на окупованих територіях з кожним днем все більше і більше розчаровуються у химерних ідеях самопроголошених республік.

Найбільше, за словами правоохоронця, зігрівали душу дитячі малюнки та обереги, виготовлені дітьми та волонтерами. Кожен з бійців ставився до таких подарунків, як до святині.

На моє запитання, чи погодиться він ще раз вирушити на службу в зону АТО, мій співрозмовник без вагань відповів, що так, але сподівається, що війна на Донбасі скінчиться.

Полтавські правоохоронці повернулися додому з зони АТО_1

Полтавські правоохоронці повернулися додому з зони АТО_3

Полтавські правоохоронці повернулися додому з зони АТО_5

Полтавські правоохоронці повернулися додому з зони АТО_7

Марина Левчук


Читайте також:
Полтава
Безпілотні літальні пристрої із додатковим обладнанням поїхали на передову. Завдяки їм фронтовики ефективніше знищують ворога.
14:53
Полтава
Нашим землякам Іллеві Василищенку, Олегу Пруцкову, Ігорю Пугачу, Антонові Левчуку та Олександру Лабунському встановлять пам'ятні дошки.
06:08
Полтава
Чиновники з депутатами навіть на тлі війни проти московії не бажають прощатися з окупаційним минулим. Їм до душі ностальгія за втраченим.
вчора, 19:25
Полтава
Переправу через ставок у селі Зубівка нарешті привели до задовільного стану. Дарма, що полотно з ямами поруч лишилося незмінним.
вчора, 12:32
Полтава
Жодна із «злочинних» влад з 2000 року так і не застосувала, оскільки розуміла його необґрунтованість і несправедливість.
вчора, 09:00
Полтава
24-річний уродженець Полтавщини поліг смертю хоробрих у боях Східному фронті. Проститися із захисником вийшла чи не вся громада.
24 квітня, 14:45