Помічник нардепа Капліна Олександр Лєднік ДИСТАНЦІЙНО на контракті в АТО

УКРАЇНА
20.03.2016, 16:25
Помічник нардепа Капліна Олександр Лєднік ДИСТАНЦІЙНО на контракті в АТО

До редакції видання звернувся боєць військової частини №3057 (м. Маріуполь), БСП «Донбас». Уважаємо за доцільне розмістити його повідомлення:

На минулому тижні ми дізнались, що до складу нашого батальйону з 11 лютого 2016 року на контрактну службу було зачислено Лєдніка Олександра Вікторовича (начальника ДніпропетровськоЇ митниці часів Клименка). Фактично ця особа в батальйоні та частині відсутня. Зараз, коли інформація дійшла до особового складу, командування частини всіляко хоче уникнути розголосу.

До відома: З поширенням дії Закону України «Про державну службу» Олександр Лєднік – офіційний помічник нардепа, керівника «Партії простих людей» Сергія Капліна.


Помічник нардепа Капліна Олександр Лєднік ДИСТАНЦІЙНО на контракті в АТО_1

Зазначимо, на офіційній сторінці нардепа Капліна на сайті Верховної Ради ім’я Олександра Лєдніка серед помічників не значиться.


Помічник нардепа Капліна Олександр Лєднік ДИСТАНЦІЙНО на контракті в АТО_3

Помічник нардепа Капліна Олександр Лєднік ДИСТАНЦІЙНО на контракті в АТО_5

У 2013 – на початку 2014 років Лєднік був начальником Дніпропетровської митниці в структурі міндоходів України.

Дніпропетровська митниця часів правління Олександра Лєдніка «прославилася» широким застосуванням «азарівської» технології здирництва з підприємств - імпортерів/експортерів.

Зокрема були встановлені факти розсилки підлеглими Лєдніка анонімних вимог митниці про надання додаткових документів. Чим, фактично, митники вимагали сплати відступних.

Помічник нардепа Капліна Олександр Лєднік ДИСТАНЦІЙНО на контракті в АТО_7

Помічник нардепа Капліна Олександр Лєднік ДИСТАНЦІЙНО на контракті в АТО_9

Постає питання, як Олєксандр Лєднік може одночасно перебувати на державній службі та служити за контрактом у військовій частині. Чому на сайті ВР Каплін не вніс Лєдніка як офіційного помічника з поширенням дії Закону України «Про державну службу»?

«Останній Бастіон» публічно звертається Служби безпеки України, до Генеральної прокуратури України, Міністерства оборони України з вимогою розібратися в ситуації проходження Лєдніком контрактної служби, його безпосередньої присутності у військовій частині відповідно до умов контракту та надати відповідь безпосередньо на нашу електронну скриньку чи розмістити результати розслідування на своєму інтернет-ресурсі.

Результати розслідування «Останнього Бастіону» незабаром на нашому сайті.