Прокурор Полтавщини віддав мафії крадіїв газоконденсату ще один КамАЗ – знаряддя злочину

ПОЛТАВА
20.03.2015, 14:29
Прокурор Полтавщини віддав мафії крадіїв газоконденсату ще один КамАЗ – знаряддя злочину

«Останній Бастіон» викрив черговий факт покривання прокурором області Яном Стрелюком мафії «кондерів».

Полтавська мафія «кондерів» викрадає газовий конденсат десятками тон за кожну ходку.

То тут, то там вони сидять на трубі, пролазать до газоконденсатогонів і мереж газосховищ, за хвилини викачують здобич у цистерни, лишаючи розливи та пошкоджені мережі. Протяжність трубопроводів на десятки кілометрів стає на заваді державі відловлювати крадіїв, особливо якщо правоохоронці в долі з цими злочинними унрупованнями.

Підприємства, яким належать газоконденсатогони, давно скаржаться на бездіяльність із боку правоохоронців. Коли трубопроводу почали охороняти приватні фірми, злочинців одразу ж почали затримувати, але прокуратура швидко відпускає крадіїв, тому від їхнії вантажівок немє відбою.

«Останній Бастіон» викрив ще один факт такої злочинної великодушності обласної прокуратури.

22 вересня минулого року приватна охоронна фірма «Альфа-щит» затримала бензовоз КамАЗ із причепом прямо під викачювання конденсату з трубопроводу на газосховищі Солоха-Машівка. Проте, тоді злочинці встигли розбігтися.

Саме місце злочину вказувало на дії добро організованої і досвідченої групи. Злочинці докопалися аж на півтора метри під землю і врізали до газогону свій кран.

Автотранспорт залишили на штрафмайданчику, а справу передали на розслідування прокуратури. Очевидно, транспорт був би конфіскований на користь держави, адже злочинці на стануть себе викривати, повернувшися за ним.

Але не було б щастя, нещастя дпомогло - таки повернулися. При цьому, прокуратура нікого зі злочинної банди не затримала, натомість повернула їм КамАЗ із причепом: "Будь-ласка, користуйтеся далі, заробляйте".

Джерело «Останнього Бастіону» в Прокуратурі Полтавської області, обурене злочинними зв’язками керівництва, твердить, це знаряддя злочину віддали знов за прямою вказівкою прокурора області Яна Стрелюка.

«Останній Бастіон» встановив точні дані знаряддя злочину, яке за наказом Я. Стрелюка повернулося мафії «кондерів»: це КамАЗ із держномером 432-21 ХА та причіп з яким його затримували – 049 03 ХА, котрий і був наповнений краденим газоконденсатом.

Цікаво, як пан Стрелюк пояснить, коли бензовоз наступного разу зловлять на сусідній трубі. Можливо, знов віддасть власникам, які розповіли, що були не в курсі, де знаходилася їхня машина.

Семен Чорнехата


Читайте також:
Полтава
Переправу через ставок у селі Зубівка нарешті привели до задовільного стану. Дарма, що полотно з ямами поруч лишилося незмінним.
12:32
Полтава
Жодна із «злочинних» влад з 2000 року так і не застосувала, оскільки розуміла його необґрунтованість і несправедливість.
09:00
Полтава
24-річний уродженець Полтавщини поліг смертю хоробрих у боях Східному фронті. Проститися із захисником вийшла чи не вся громада.
вчора, 14:45
Полтава
Дрони, тепловізори, планшети й не тільки — так допомагають захисникам України наші земляки. Влада ж Полтави досі свідомо пасе задніх.
вчора, 06:10
Полтава
Некомпетентність депутатів і чиновників просто зашкалює. Громадськість обурена блюзнірським ставленням до загиблих на фронті Героїв.
23 квітня, 19:04
Полтава
Полтавські «зелені ямщики» присмокталися до бюджету міста, ігноруючи війну. Добре, що є громади в області, які вкладаються в оборону.
23 квітня, 08:18