Репортажі з-за кобищанських парканів: 66

ПОЛТАВА
22.11.2018, 09:07

Репортаж 66: Олександр Мамай як об'єкт квантового світу

Репортажі з-за кобищанських парканів: 66_1

Днями намагалися з онуком хоч би до чогось допетрати у квантовій фізиці. Простому смертному за кобищанськими парканами уявити реальне існування божевільних часточок у трьох місцях зразу важкувато. Онук зрештою самотужки в'їхав у спіни і диспозиції, а вашому покірному слузі допомогли грамів 150 додаткової стимуляції. Раптом осяяло, як того Архімеда під час водних процедур: «Мамай Олександр Федорович – чистісінький квант! То він є, то його немає, то він мер, то він екс, то – з печаткою, то – без!».

Яку мету переслідував полтавський екс-мер Олександр Федорович Мамай вдруге, цього разу – нелегально, заходячи до Єдиного Державного реєстру у якості голови Полтавської міської ради з правом підпису, можна лише здогадуватися. Охочі до детективних сюжетів спостерігачі за сюровою поведінкою Мамая набачають у його діях спробу «докрасти те, чого не встиг». Так, в. о. мера, секретар міськради Олександр Шамота припустив, що тезці муляють лаври рейдера і йому забажалося знову повернутися на угарцьовану упродовж тривалої каденції криву стежку корупції і розкрадання майна громади. Дійсно, добре, що пильні полтавці вчасно розгледіли «мамаєвський квант», а то чого б лише не напідписував перереєстрований фантом!

Хоч і обмежує наш оптимізм очевидна імпотенція вотчини Юрія Віталійовича Луценка, сподіваємося, місцеві прокурори дадуть лад версіям. Адже перед нами розгортається ще та диспозиція!

Дивіться: 20 листопада на офіційному сайті Єдиного державного реєстру фізичних і юридичних осіб державний реєстратор Красноградської райдержадміністрації Харківської області Наталія Василівна Батиченко внесла зміни, які «воскресили» вже два місяці перебуваючого десь у астралі громадянина сусідньої області О.Ф. Мамая у статусі діючого мера Полтави. З усіма наслідками права підпису документів – повертай мафи на вулиці, прибудовуй ганделик ще й до фасаду будинку Полтавського дворянського зібрання, заводь Оксану Деркач у мерію, перейменовуй тролейбусну зупинку у середмісті на «імені Героїв Цукрових Плантацій»…

З'ясувалося, що ще 16 листопада до іншого Єдиного реєстру ̶ досудових розслідувань – була внесена заява якоїсь громадянки Рублі Наталії Василівни. Жіночка інформувала Феміду, що рівно опівдні тої нещасливої п'ятниці невстановлений зловмисник на автовокзалі Краснограду Харківської області поцупив її гаманець з трьомастами гривень, картку «Приватбанку» (наколядоване не розкривається) та флешку з особистим ключем до Єдиного державного реєстру.

Пояснюємо лише на перший погляд образливе «наколядоване». Виявилося, що нагло пограбована громадянка і пасажирка красноградських автобусних ліній Рубля та державний реєстратор відділу державної реєстрації Красноградської РДА Батиченко – це два кванти однієї і тієї ж Наталії Василівни.

Чому вже й не дівоча пам'ять геть викреслила чотири дні з життєпису державного реєстратора Батиченко, можна пояснювати, зокрема, і колядуванням. Манкірувати відповідальністю за можливі злочинні дії з реєстром упродовж чотирьох днів, звісно, можна. Адже, за такий час можна переформатувати реєстр вздовж і впоперек. Зговірливість наших непідкупних законників перебуває у прямо пропорційній залежності від знаємо чого. Задкуємо, це – лише версія, оскільки над нею ще працюють інші непідкупні.

Заплутує сюжет і та обставина, що Наталія Василівна звернулася до поліції під прізвищем «Рубля». Що, а у жіночок таке буває, налягли спомини про безтурботне і цнотливе дівоцтво? Але чому, як стало відомо від осіб, котрі захотіли залишитися не названими, красноградка Наталія Василівна Рубля працювала з реєстром із IP-адреси Полтавської міськради?

Дякувати творцеві, зокрема, і квантового світу, але маніпуляції злочинного «кванта О.Ф. Мамая» не позначилися на житті міста – фінансувалися дитячі садочки і школи, сніг чистили. Шамота знову в реєстрі. Прокуратура та СБУ перевіряють доведене до абсурду квантове існування Мамая.

Вадим Демиденко

Читайте також:
Полтава
Мешканець Великобудищанської громади до останнього подиху боронив рідну землю від загарбників. Тепер чоловік у Небесному Воїнстві України.
вчора, 14:47
Полтава
Полтавським «зеленим ямщикам» слід брати приклад із колег по цеху. Але, коли бажання сприяти перемозі України немає, то воно і не з'явиться.
вчора, 06:02
Полтава
У міській раді склалася типова для всіх органів виконавчої влади ситуація. Так, одним набридло виконувати свої обов'язки, іншим їх мало.
27 березня, 12:18
Полтава
Чоловік рибалив в акваторії Кам'янського водосховища неподалік села Орлик Полтавського району. Тепер доведеться заплатити штраф.
27 березня, 07:00
Полтава
Депутати з чиновниками погодили план щодо усунення назв, які мають російське або совєцьке походження. Виявляється, не все ще декомунізовано.
26 березня, 20:23
Полтава
Нерестова заборона в області діятиме до кінця весни. Це дозволяє природоохоронцям кількісно відновлювати наявність прісних біоресурсів.
26 березня, 14:45