СБУ підтвердила інформацію про загибель учасника АТО під час затримання у Харкові

ПОЛТАВА
14.09.2018, 06:58

Служба безпеки України підтвердила інформацію про загибель одного з підозрюваних під час проведення спецоперації із викриття організованого угрупування, яке тероризувало бізнесменів у Харкові.

СБУ підтвердила інформацію про загибель учасника АТО під час затримання у Харкові_1

Як заявили у спецслужбі, під час затримання двох організаторів угрупування один із зловмисників пригрозив застосувати бойову гранату.

"Проти нападника була із дотриманням вимог законодавства застосована табельна вогнепальна зброя. Від отриманого вогнепального поранення він помер у лікарні", - йдеться в повідомленні.

У СБУ також підтвердили, що загиблий виявився колишнім учасником АТО.

За даними слідства, злочинне угруповання, прикриваючись Харківською міською асоціацією ветеранів АТО, займалося вимаганням грошей у забудовників. Встановлено, що злочинці здійснювали фізичний тиск, знищували та пошкоджували майно, блокували монтажні роботи під час будівництва об’єктів комерційної нерухомості. За припинення своїх дій вони від імені громадської ветеранської організації вимагали гроші нібито на благодійність.

Оперативники задокументували, що з одного із забудовників зловмисники вимагали 30 тисяч доларів. Стрілянина сталася під час передачі останньої частини у розмірі 20 тисяч доларів.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 189 Кримінального кодексу України. Військова прокуратура проводить перевірку правомірності застосування співробітником СБУ вогнепальної зброї.

Нагадаємо, що 13 вересня в Харкові у районі станції метро «Завод імені Малишева» сталася стрілянина, в результаті загинула одна особа.

За даними ЗМІ, загиблим виявився колишній військовослужбовець Національної гвардії України, ветеран АТО. Він був звільнений з військової частини Нацгвардії 26 січня 2018 року. Після очолював організацію ветеранів АТО в одному з районів Харкова.

Читайте також:
Полтава
Полтавським «зеленим ямщикам» слід брати приклад із колег по цеху. Але, коли бажання сприяти перемозі України немає, то воно і не з'явиться.
06:02
Полтава
У міській раді склалася типова для всіх органів виконавчої влади ситуація. Так, одним набридло виконувати свої обов'язки, іншим їх мало.
вчора, 12:18
Полтава
Чоловік рибалив в акваторії Кам'янського водосховища неподалік села Орлик Полтавського району. Тепер доведеться заплатити штраф.
вчора, 07:00
Полтава
Депутати з чиновниками погодили план щодо усунення назв, які мають російське або совєцьке походження. Виявляється, не все ще декомунізовано.
26 березня, 20:23
Полтава
Нерестова заборона в області діятиме до кінця весни. Це дозволяє природоохоронцям кількісно відновлювати наявність прісних біоресурсів.
26 березня, 14:45
Полтава
Чиновникам і депутатам немає часу вкладатися в українську перемогу, адже посилено набивають кишені. Підтримка воїнів — на громадянах.
26 березня, 07:09