Сьогодні Полтава попрощається зі своїм героєм

ПОЛТАВА
15.01.2015, 08:16
Сьогодні Полтава попрощається зі своїм героєм

В Дніпропетровську вдалося ідентифікувати тіла двадцяти двох загиблих солдат, які до цього часу лишалися невідомими. Це військовослужбовці та бійці добровольчих батальйонів з шести областей України. Серед них є і боєць з Полтави.

Більшість з них загинули під Іловайськом та Савур-Могилою. Тіла одинадцятьох загиблих залишалися у моргах Дніпропетровської області, а 9 були захороненні, як невпізнані солдати. Серед тих героїв, особу яких вдалося встановити п’ятьох перепоховали на Батьківщині, ще чотирьох доправлять у рідні міста найближчим часом.

Як стало відомо, завдяки аналізам ДНК вдалося ідентифікувати тіло 36-річного Олександра Мочалова, полтавця, бійця батальйону «Донбас», який зник під Іловайськом. Батьки героя протягом тривалого часу розшукували сина, проте знайти його вдалося лише після втручання міністра МВС України Арсена Авакова.

Олександр загинув від снайперської кулі в Іловайську, а вже після смерті, внаслідок вибуху, його тіло постраждало та було дуже понівечене, що й не дало змоги відразу ідентифікувати його. Поховали мужнього полтавця в середині жовтня на меморіалі у Дніпропетровську.

Олександр був надзвичайно мужнім і сміливим, він потрапив в Іловайський котел, коли сепаратисти повністю оточили місто. Поїхав він туди свідомо визволяти побратимів, знаючи, що може загинути. Незважаючи на те, що всі відмовляли його від поїздки туди, Олександр відповів, що водія ж то не має, хто поведе машину на підкріплення? Я поїду!

Олександр був єдиним сином в родині військового. У нього залишилась одинадцятирічна донька.

Панахида по герою відбудеться сьогодні в Свято-Успенському соборі. Питання перепоховання Олександра Мочалова на Батьківщині на даний момент ще вирішується. Вічна пам’ять відважному захиснику Вітчизни. 


Читайте також:
Полтава
Дрони, тепловізори, планшети й не тільки — так допомагають захисникам України наші земляки. Влада ж Полтави досі свідомо пасе задніх.
06:10
Полтава
Некомпетентність депутатів і чиновників просто зашкалює. Громадськість обурена блюзнірським ставленням до загиблих на фронті Героїв.
вчора, 19:04
Полтава
Полтавські «зелені ямщики» присмокталися до бюджету міста, ігноруючи війну. Добре, що є громади в області, які вкладаються в оборону.
вчора, 08:18
Полтава
«Зелені ямщики» готуються зустрічати з квітами московитів. Натомість селяни в області вкладаються у нашу спільну перемогу над ворогом.
22 квітня, 19:27
Полтава
На сьомий день пошуків правоохоронці повідомили про знайдення дитини без ознак життя. Тіло перебувало у водоймі аж на Київщині.
22 квітня, 06:01
Полтава
На превеликий жаль, проблеми з дурнями та дорогами характерні не тільки для росії. У Полтавському краю теж вистачає подібного.
21 квітня, 13:54