«Старий трансвестит» або «успіхи» реформи і технічного прогресу за стінами ГУ НП в Полтавській області

ПОЛТАВА
11.08.2017, 12:10
«Старий трансвестит» або «успіхи» реформи і технічного прогресу за стінами ГУ НП в Полтавській області

Усі реформи, що були проведені в МВС – провальні. Зараз про це можна казати відверто. Починаючи від патрульної поліції, з якої масово почали звільнятися юнаки і дівчата, закінчуючи пресловутою переатестацією, яка пройшла непоміченою для корумпованої верхівки і нищівно протопталась по справжнім спеціалістам і фахівцям своєї справи.

Цим матеріалом ми розпочинаємо цикл статей, які розкажуть про «наддосягнення» у кулуарах Полтавського управління внутрішніх справ. Перші кілька публікацій присвячено Філенко Віктору Володимировичу. Особа не дуже помітна для пересічного громадянина, але надзвичайно впливова за стінами Головного Управління НП в Полтавській області. Він обіймає посаду начальника управління інформаційно-аналітичного забезпечення.

Преамбула

«ОБ» писав ро вертикаль подачі коштів від нижчих чинів до керівної верхівки серед поліціянтів. І сподіваюсь ніхто не марить ілюзіями, ніби щось змінилось в ситуації, коли співробітники виконують «план» і заносять гроші до начальників райвідділу. Ті в свою чергу спішать віднести виконаний «план» своїм прямим начальникам. І так до того моменту, поки весь місячний «план» не дійде до начальника поліції області, який вже і відвозить його до Києва.

Але це не єдиний «план», який мусять виконувати нижчі чини, щоб вислужитись перед вищими. Існує так званий «план розкриття злочинів», і для нормальної людини це звучить досить дивно, адже є злочин – отже має бути і його розкриття. Але для не дуже нормальної частини населення, розкриття злочинів – це не робота, робота – це виконати «план розкриття злочинів», адже чим більше він буде цього місяця – тим менше наступного.

Справа в тому, що «план данини» і «план розкриття» не існують один без одного. Вони утворюють симбіоз, коли у співробітників є власні не зовсім чисті на руки бізнесмени, підприємці чи ті ж самі злочинці. Вони повинні щомісячно транспортувати до правоохоронних органів немалі проценти від власного збагачення, щоб залишатися чистими для системи. Але одного дня все може змінитися… Якщо раптом один з таких «підприємців» не встиг/не зміг/не захотів ділитися з людьми у формі, він автоматично потрапляє з «плану данини», до «плану з розкриття злочинів» і перетворюється з гаманця для поліціянтів у статистику їх «напруженої» роботи.

Зрозуміло, що стати фігурантом кримінальної справи в той час, коли незаконний бізнес жваво крутить змащенні шестерні, нікому не до вподоби. Тому заробленим діляться майже всі. Це, зрештою, приводить до того, що план по розкриттю не виконується в повному обсязі.

І тут випливає фігурант нашої статті Філенко – начальник управління інформаційно-аналітичного забезпечення, який і «допомагає» підкорегувати цифри у статистиці таким чином, щоб і гроші неслись, і щоб розкриття злочинів не стояло на місці.

Хабар з хабарників: як «Старий трансвестит» обклав даниною перевертнів у погонах

Але не варто думати, що Філенко нічим не займається, а лише робить «послуги» за значні кошти своїм колегам, змінюючи цифри на необхідні. Співробітники його відділу, як і він сам, працюють не покладаючи рук. Зазвичай в останні дні місяця вони Філенко&со корегують статистику виконаної роботи по 10 разів за день. Зводять неіснуючі злочини з існуючими задля того, щоб показати гарні цифри для начальника обласного управління. Жодному з начальників райвідділу не хочеться впасти у немилість, тому гроші за цю невеличку «допомогу» від пенсіонера Філенка йдуть справно. Ось і виходить, що з одного боку начальнику управління потрібно зносити мзду, що береться зі злочинців, а з іншого – відносити гроші ще й Філенку, щоб недовиконаний план по розкриттю став виконаним.

А як же реформа, спитаєте ви, і чому вона пройшла повз такої людини? А не пройшла. Точніше… пройшла, але зіграла лише на користь. Філенко Віктор Володимирович 1958 року народження, і як ви розумієте – пенсіонер. 

«Старий трансвестит» або «успіхи» реформи і технічного прогресу за стінами ГУ НП в Полтавській області_1

Під час переатестації його посаду перетворили на громадську і тепер колишній міліціонер отримує і пристойну пенсію, і обіймає громадську посаду. За плідну працю отримує непогану зарплатню з усіма можливими преміями і надбавками.

Звісно, знайти інших кандидатів на цю посаду було б неможливо, адже всю команду і весь штат працівників в цьому відділку Філенко відібрав сам. Дарма, що не дуже розумні і за спиною називають свого начальника «старим трансвеститом». Головне, що думають небагато і вміють мовчки виконувати команди, змінюючи одну цифру на іншу.

Але схема, коли начальники райвідділів мають платити Філенку, щоб залишатись в топах по розкриттю злочинів і не отримувати догани від начальника, не єдине незаконне джерело його доходів. Пан Філенко може допомогти не лише своїм колегам. Завдяки своїй посаді він здатен, наприклад, зняти з вас судимість, прибрати ім’я злочинця, що знаходиться в «розробці», підмінити персональні данні живої людини мертвою і таке інше. Зазначу, весь прейскурант послуг вельми коштовний.

Новітні технології як джерело руху хабарництва в УМВС

І так продовжувалось із року в рік, поки одного дня «старий трансвестит» не зажадав більшого. Напевно, вирішив створити спадщину для нащадків, відкрити невеличкий бізнес. Користуючись своїм положенням він усіма силами намагається проштовхнути ідею підвищення показників розкриття злочинів. Це дозволить збільшити свій щомісячний капітал, який буде здиратися з начальників райвідділів. Останні будуть змушенні платити старі, але вже завищенні цінники за показники у статистиці. Для чого?

Нові кошти будуть спрямованні, щоб за допомогою начальників райвідділів, які вже зараз під його тиском починають просувати у місцеві органи самоврядування ідею встановлення відеокамер для фіксації автотранспорту та осіб, що проїжджають крізь Полтавську область. Подібна система запустить ще одну досить ефективну хабарницьку схему Філенка. Ідея така:

Камери будуть встановлюватися через фірму протеже «Антарес», власником якої є колишній співробітник органів Криворучко, який розпочинав свою кар’єру в органах разом з паном Філенко, але був звільнений за кришування домушників, та попри це, залишився гарним другом «старому трансвеститу». Але дружба дружбою, а свій відкат або частину в фірмі пан Філенко з цього отримає, напевно, щоб діти не голодували.


Маючи доступ до всіх камер спостереження в області, Філенко зможе повністю коригувати ситуацію в районі і відслідковувати, як домушників так і інших злочинців, звіряючи правдивість надходження коштів від підконтрольних УМВС злочинців до начальства.

Маючи доступ до інформації і серверів накопичення даних, Філенко зможе брати непогані відкати, щоб певні записи «зникали», а інші навпаки потрапляли на розгляд до слідчих, які зможуть підвищити свій показник розкриття злочинів.  

Провівши закупівлю камер по завищеним цінам, сума відкату може сягати 20% від загальної вартості. 

Кошторис цих послуг поки невідомий, але це лише справа часу. Адже мати «вікно», коли камери в певному районні «раптово» перестануть працювати, може коштувати шалених .

Така стара нова поліція, коли на пригрітих роками місцях хабарники просувають нові ідеї, не нехтуючи технічним прогресом.

На цьому закінчуються перша частина оповіді, про Філенка.

Чекайте на наступну частину згодом, в ній ми продовжимо оповідь про «старого трансвестита» Філенка і його ліпшого друга з фірми «Антарес».

Гнап Нерушима 

Читайте також:
Полтава
Некомпетентність депутатів і чиновників просто зашкалює. Громадськість обурена блюзнірським ставленням до загиблих на фронті Героїв.
19:04
Полтава
Полтавські «зелені ямщики» присмокталися до бюджету міста, ігноруючи війну. Добре, що є громади в області, які вкладаються в оборону.
08:18
Полтава
«Зелені ямщики» готуються зустрічати з квітами московитів. Натомість селяни в області вкладаються у нашу спільну перемогу над ворогом.
вчора, 19:27
Полтава
На сьомий день пошуків правоохоронці повідомили про знайдення дитини без ознак життя. Тіло перебувало у водоймі аж на Київщині.
вчора, 06:01
Полтава
На превеликий жаль, проблеми з дурнями та дорогами характерні не тільки для росії. У Полтавському краю теж вистачає подібного.
21 квітня, 13:54
Полтава
Важливі на передовій ресурси покликані прискорити спорудження нових і посилення наявних бліндажів із шанцями. Тил рішуче допомагає фронту.
21 квітня, 11:36