Стрелюк взяв під крило тітушок і організаторів торгівлі з «ЛНР» – «Кременчуцька Самооборона»

ПОЛТАВА
17.05.2015, 08:58
Стрелюк взяв під крило тітушок і організаторів торгівлі з «ЛНР» – «Кременчуцька Самооборона»

Прокурор Полтавської області Ян Стрелюк взяв під особисту опіку одіозного прокурора Кременчука Кондратенка. Звісно не за чесні очі, а за конкретні регулярні суми. Таким чином поставки «тітушок» і незаконна торгівля з «ЛНР» стали ще двома статтями доходів обласного прокурора на додачу до крадіжок газоконденсату.

З вимогами відставки Кондратенка, а також його заступника Станіслава Торопчина в квітні проходили два пікети будівлі Полтавської обласної прокуратури. Тоді облпрокурор Ян Стрелюк пообіцяв розібратися в ситуації, а активісти дали йому час - до 27 квітня, і заявили, що якщо він не зробить відповідних висновків і не прийме «кадрового» рішення, то повинен буде також написати рапорт на звільнення.

На те, що Стрелюк знюхався з собі подібними і обріс новими незаконними статтями доходів вказує той факт, що він за будь що відмовляється звільняти свого кременчуцького підопічного корупціонера. Не подіяли на Стрелюка ані багатолюдні протести в самому Кременчуку, ані пікет під його особистими вікнами, що відбулися за минулі два тижні.

На цьому тижні «Кременчуцька Самооборона пікетувала вже під стінами ГПУ з надією привернути увагу генпрокурора до прокурорського кришування беззаконня в Полтавській області.

Мітингувальники вийшли під головний офіс Генпрокуратури в Києві, з вимогами відставки прокурора. Учасники акції звинувачують законників в бездіяльності в частині розслідування справ, що стосуються відправки на Антимайдан, так званих, "тітушек" взимку 2013-2014 років, а також зловживань у бюджетній сфері міста.

Протестувальники вийшли з транспарантами "Законну владу Кременчуку!", "Досить кришувати" тітушек "!," Прокурора у відставку!".

За словами одного з учасників акції, керівника Кременчуцької Самооборони Андрія Касаткіна, імена людей, які організовували "тітушек" на Антимайдан відомі, але ніхто з них досі не притягнутий до відповідальності.

"Ніхто навіть не був запрошений для бесіди в прокуратуру. Багато з кременчужан, які відстоювали наші права на Майдані, тепер захищають Україну в боях. А колишні регіонали, в тому числі стоять за організацією зіткнень в Маріїнському парку в 2014 році, продовжують дестабілізувати обстановку в місті ", - заявив" активіст ".

Також, на думку учасників мітингу, місцева прокуратура не діє і в рамках скандалу, пов'язаного з розкраданням бюджетних коштів місцевими чиновниками через фірму, що знаходиться в Алчевську – нині окупованому «ЛНР».

Як повідомив журналістам один з учасників мітингу, депутат місцевої ради Олег Савченко, у Кременчуці є багато підприємств, що займаються будівельними роботами, але чиновники вибрали підприємство, яке знаходиться на території підконтрольної сепаратистам, "щоб" відмивати "бюджетні гроші".

"Коли новинний сюжет про розкрадання бюджетних коштів через будівельну фірму з Алчевська показала місцева телекомпанія, її керівництву почали надходити погрози з боку міських чиновників і депутатів. Але і в цьому випадку міська прокуратура діяла", - повідомив депутат.

На думку протестуючих, негайна відставка прокурора допоможе прискорити реакцію місцевої прокуратури на резонансні питання. Окрім звернення в ГПУ, громадські Кременчука мають намір звернутися і до Адміністрації Президента.

Читайте також:
Полтава
Безпілотні літальні пристрої із додатковим обладнанням поїхали на передову. Завдяки їм фронтовики ефективніше знищують ворога.
вчора, 14:53
Полтава
Нашим землякам Іллеві Василищенку, Олегу Пруцкову, Ігорю Пугачу, Антонові Левчуку та Олександру Лабунському встановлять пам'ятні дошки.
вчора, 06:08
Полтава
Чиновники з депутатами навіть на тлі війни проти московії не бажають прощатися з окупаційним минулим. Їм до душі ностальгія за втраченим.
25 квітня, 19:25
Полтава
Переправу через ставок у селі Зубівка нарешті привели до задовільного стану. Дарма, що полотно з ямами поруч лишилося незмінним.
25 квітня, 12:32
Полтава
Жодна із «злочинних» влад з 2000 року так і не застосувала, оскільки розуміла його необґрунтованість і несправедливість.
25 квітня, 09:00
Полтава
24-річний уродженець Полтавщини поліг смертю хоробрих у боях Східному фронті. Проститися із захисником вийшла чи не вся громада.
24 квітня, 14:45