Струков і Конотоп - мафія безсмертна. Злочини Конотоп Н.М. частина ІV

ПОЛТАВА
07.09.2015, 14:22
Струков і Конотоп - мафія безсмертна. Злочини Конотоп Н.М. частина ІV

А хто ж причетний до ухвалення неправосудних рішень по кримінальній справі за численними обвинуваченнями колишнього начальника Управління у справах захисту прав споживачів у Полтавській області Конотоп Н.М. у хабарництві?

Відомий громаді міста Голова Октябрського районного суду у м.Полтава Струков О.М., який нещодавно виправдав голову управління НБУ у Полтавській області Городецького за керування транспортним засобом у нетверезому стані, затриманого громадськими активістами. Безліч ухвалених рішень суддею Струковим О.М., що викликали обурення громади, не перешкоджають обіймати адміністративну посаду голови суду Двічі після прийняття Закону України "Про очищення влади", в таємний спосіб "переобрання"залишився на місці та уник люстрації.

30.07.2013 року вироком Октябрського районного суду у м.Полтава, Струков О.В. з порушенням принципів відкритості, гласності та прозорості судового розгляду, залишив дії Конотоп Н.М. перекваліфікованими із хабарництва на перевищення влади або службових повноважень, застосувавши до підсудної Закон України "Про амністію-2011 року".

Під час судового розгляду активісти спостерігали за тим, що Струков О.М. навіть не приховуючи, відверто виконував роль адвоката Конотоп Н.М.(замість Дербеньова), діючи в інтересах підсудної. Фіксування процесу технічними засобами тоді не здійснювалося, що надало можливість у вирок внести неправдиву інформацію та ухвалити неправосудне рішення.

До речі, протягом 5 місяців суддею свідомо не вносилося рішення до Єдиного реєстру судових рішень, незважаючи на вимогу щодо 3 денного терміну внесення. Посадова особа, на яку покладений обовязок організації контролю за внесенням рішень до реєстру та несе персональну відповідальність за порушення його порядку, особисто нехтує вимогами Закону.

До ухвалення неправосудного рішення доклав зусиль ще один захисник -"Псевдоборець із корупцією" О.Ковжога, який є кумом судді Струкова О.М. За словами Конотоп Н.М."по секрету всему свету", О. Ковжога за це отримав 50 000 зелененьких. За таким тарифом "псевдоборець" повинен був вирішити позитивне рішення в суді та натиснути на представників громади, яки зайняли активну позицію в боротьбі проти корупції та слідкували кілька років за ходом кримінальної справи.

Щонайменш два склада колегії суддів Апеляційного суду Полтавської області також ухвалювали неправосудні рішення по справі, двічі залишаючи без змін рішення, ухвалені в Октябрському районному суді.

31.10.2013 року при прийнятті рішення по справі, в колегії суддів Апеляційного суду була суддя Харлан Н.М.- славнозвісна по м.Гадячу, де працювала у районному суді та свого часу отримала номінацію "Будяк Феміди". А в 2010 році вона винуватцем трагічної події, коли постраждали 2 дівчини із інтернату, одна з яких померла. Автомобіль, що належав чоловіку судді Анатолію Харлан на великій швидкості, збив дівчат та скрився з місця ДТП. За інформацією мешканців Гадячу, за кермом, була суддя Харлан Н.М. Винних осіб ускоєнню ДТП та загибелі дівчини не притягнуто до відповідальності, навіть навпаки, суддя Гадяцького районного суду переведена до Апеляційного суду справляти правосуддя, будучи зручним інструментом для ухвалення неправосудних рішень.

Враховуючи дані обставини, постає питання, яке моральне право є у зазначених служителів Феміди справляти правосуддя та вирішувати людські долі.

Підтвердженням неправосудності рішень по кримінальній справі є те, що два рази їх скасовувала колегія суддів ВССУ. За ухвалення суддею завідомо неправосудного рішення повинна бути кримінальна відповідальність за ст. 375 КК України, не говорячи за ст. 368 КК України за отримання неправомірної вигоди, бо звичайно за такі рішення та свободу "даром музика не грає".

Залишається чекати продовження судового слідства у кримінальній справі в Апеляційному суді 9 вересня о 9.00 (Доповідач: суддя Голубенко). Сподіваємося на логічне завершення розгляду кримінальної справи по обвинуваченню "номінованої із багаторічним стажем хабарниці", яке майже 5 років  уникає реального покарання.

Хоча дії суддів Апеляційного суду знову ж таки викликають сумнів у неупередженості та об'єктивності, бо до теперішнього часу не викликані судовими повістками головні свідки по справі. Викликаються до суду свідки, потрібні Конотоп Н.М. для залишення потрібної кваліфікації дій підсудної, надуманих суддями, Струковим О.М.та шістьма суддями Апеляційного суду Полтавської області.

Чи буде чергова колегія суддів Апеляційного суду поплічниками хабарників, покаже час. А тим часом, Конотоп Н.М. хизується серед знайомих, що вона поновлена на державній службі в реформованій Інспекції та найближчим часом буде виправдана або вироки судів залишаться без змін. Застосування законодавства "Про амністію-2011 року" надасть можливість Конотоп продовжувати корупційні діяння.

Хочеться звернути увагу громади на той факт, що не притягнуто прокуратурою міста Конотоп за вчинення корупційного правопрушення і у 2015 році за неподання державним службовцем декларації про доходи за 2014 рік. Чому так вкотре сталося, що всі провадження стосовно Конотоп Н.М. закриваються та корупціонерку за кілька років не можливо притягнути до відповідальності.

Це мабуть питання до органів прокуратури. Прокурори міняються, а система ні.

Статистика показує, що за хабарництво карають "відбувал", в кого не має грошей покупати суддів та прокурорів, або по сфабрикованим кримінальним справам проти людей, незгодних зі системою.

Проблема вибіркового правосуддя, довіра до якого втрачена у суспільстві разом із довірою до прокурорів-хабарників та правоохоронної системи, яка перетворена на ЗАТ по наданню послуг з кримінального переслідування опонентів.

Громада вимагає очищення влади та реальної люстрації чиновників, Інакше, за що ллється кров наших громадян та бійців на сході України?


Читайте також:
Полтава
Стихійні звалища обабіч траси Решетилівка-Дніпро плюндрують неповторність нашого рідного краю. Громадяни засмічують, влада просто констатує.
06:03
Полтава
Мешканець Великобудищанської громади до останнього подиху боронив рідну землю від загарбників. Тепер чоловік у Небесному Воїнстві України.
вчора, 14:47
Полтава
Полтавським «зеленим ямщикам» слід брати приклад із колег по цеху. Але, коли бажання сприяти перемозі України немає, то воно і не з'явиться.
вчора, 06:02
Полтава
У міській раді склалася типова для всіх органів виконавчої влади ситуація. Так, одним набридло виконувати свої обов'язки, іншим їх мало.
27 березня, 12:18
Полтава
Чоловік рибалив в акваторії Кам'янського водосховища неподалік села Орлик Полтавського району. Тепер доведеться заплатити штраф.
27 березня, 07:00
Полтава
Депутати з чиновниками погодили план щодо усунення назв, які мають російське або совєцьке походження. Виявляється, не все ще декомунізовано.
26 березня, 20:23