У Полтаві з’явився центр допомоги підліткам груп ризику

ПОЛТАВА
14.04.2017, 12:41

Полтавський обласний благодійний фонд "Громадське здоров’я" відкрив центр, в якому допомагатимуть підліткам груп ризику, зокрема із досвідом вживання психоактивних речовин, у тому числі й наркотиків.

Центр працюватиме в Шевченківському районі Полтави (вул.Героїв Сталінграда, 28). Тут тінейджерам надаватимуть консультації з медико-соціальних, психологічних та правових питань, провадитимуть з ними індивідуальну та групову роботу. Охочі зможуть пройти тести на ВІЛ-інфекцію, гепатити В і С, інфекції, що передаються статевим шляхом, та обстеження на туберкульоз.

Відкрили центр допомоги підліткам груп ризику за підтримки Міжнародного благодійного фонду "СНІД Фонд Схід-Захід"у рамках проекту "Права та здоров’я уразливих груп населення: заповнюючи прогалини", що фінансується Міністерством закордонних справ Нідерландів.

  • -Завдяки створенню цього центру буде врятоване не одне життя. Фахівці центру чудово розуміють, що діти з групи ризику не завжди зважаться прийти у звичайну поліклініку, адже у них є певні табу та відчуття, що вони не такі, як всі. У Центрі для них відкриється світ соціально-психологічної допомоги, тому що саме тут проходитиме первинна профілактика соціально-небезпечних хвороб. Тут їх ніхто не соромитиме та не принижуватиме, - зазначив директор Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА Віктор Лисак.

За даними благодійного фонду "Громадське здоров'я", у Полтаві офіційно налічується близько 800 підлітків із досвідом вживання психоактивних речовин, але насправді їх може бути значно більше.

Сергій Муренець

Читайте також:
Полтава
Чиновники з депутатами навіть на тлі війни проти московії не бажають прощатися з окупаційним минулим. Їм до душі ностальгія за втраченим.
вчора, 19:25
Полтава
Переправу через ставок у селі Зубівка нарешті привели до задовільного стану. Дарма, що полотно з ямами поруч лишилося незмінним.
вчора, 12:32
Полтава
Жодна із «злочинних» влад з 2000 року так і не застосувала, оскільки розуміла його необґрунтованість і несправедливість.
вчора, 09:00
Полтава
24-річний уродженець Полтавщини поліг смертю хоробрих у боях Східному фронті. Проститися із захисником вийшла чи не вся громада.
24 квітня, 14:45
Полтава
Дрони, тепловізори, планшети й не тільки — так допомагають захисникам України наші земляки. Влада ж Полтави досі свідомо пасе задніх.
24 квітня, 06:10
Полтава
Некомпетентність депутатів і чиновників просто зашкалює. Громадськість обурена блюзнірським ставленням до загиблих на фронті Героїв.
23 квітня, 19:04