Учора в Кременчуцькому районі прощалися із загиблими Героями

ПОЛТАВА
19.03.2015, 08:03
Учора в Кременчуцькому районі прощалися із загиблими Героями

Учора, 18 березня, у селі Запсілля Кременчуцького району попрощалися з 37-річним молодшим сержантом Олександром Карпенком. А у Кременчуці зустріли тіло загиблого 16 березня героя Сергія Щербака.

18 березня у селі Запсілля Кременчуцького району попрощалися з 37-річним молодшим сержантом Олександром Карпенком, який служив у 92-й окремій механізованій бригаді старшим стрілком-водієм БТР, передає «Телеграф».

Коли Батьківщина покликала, не вагаючись пішов добровольцем на захист України. Олександр був мобілізований 2 серпня 2014 року і загинув у кінці серпня в боях під селом Комсомольське Старобешівського району Донецької області.

28 серпня 2014 року зв'язок з Олександром обірвався, і всі ці довгі шість із половиною місяців сім'я чекала бодай хоч на якусь звісточку.

Дружина Олександра Людмила, вчителька Омельницької школи, не втрачала надію побачити живим свого чоловіка. Довгий час тіло бійця не могли впізнати, тому він значився в списках безвісти зниклих. Нещодавно після проведення ДНК-експертизи, Олександра ідентифікували.

Односельці Олександра розповідають, що він був доброю та чуйною людиною, завжди допомагав іншим. Саша був майстром на всі руки, він сам побудував будинок, любив землю та захоплювався технікою.

Олександр дуже любив землю, тому разом з меншими братами створив своє маленьке фермерське господарство. Разом із дружиною виховував двох неповнолітніх діток: сина Богдана та доньку Анастасію.

Проводжати героя в останню путь прийшло майже все село, знайомі з навколишніх сіл та Кременчука, громадськість та представники влади Кременчука й Кременчуцького району.

Також учора Кременчук зустрів загиблого в зоні АТО Сергія Щербака.

Більше 30 автомобілів з українською символікою проїхали колоною по місту. Багато пішоходів, які проходили повз, схилялися на коліна перед машиною, в якій везли Героя.

Біля прохідної Крюківського вагонобудівного заводу, на з'їзді з мосту, на електростанції й водоканалі кременчужани стояли з прапорами і проводжали автоколону. Багато з них були з маленькими дітьми.

Кременчужанин Сергій Щербак служив у 95-й аеромобільній бригаді, в гранатометному відділенні.

16 березня близько 16.00 53-річний земляк був накритий артилерійським вогнем противника при утриманні прориву терористів під Авдіївкою в сторону Ясинуватої (Донецька область).

Прощатися з Сергієм Щербаком кременчужани будуть сьогодні, 19 березня в МБК з 10.00.

Варвара Самохіна


Читайте також:
Полтава
Невідомі особи без дозвільної документації здійснили геодезичні й вибухові роботи у ландшафтному парку «Гадяцький». Завдано збитків державі.
вчора, 19:14
Полтава
Він написав понад 60 антиукраїнських статей на замовлення московії
вчора, 17:11
Полтава
Чиновники та депутати нашого краю здебільшого лишаються осторонь війни. Для них ніби не існує нічого, крім глибини власної кишені з грошвою.
вчора, 12:27
Полтава
46-річний військовослужбовець поліг у бою проти московитів за село Урожайне на Донеччині цього тижня. Він не дозволив ворогу просунутися.
вчора, 06:00
Полтава
Незламний воїн поліг смертю хоробрих торік 20 липня, виконуючи бойове завдання на Бахмутському напрямку. Тепер його Чин увічнено у граніті.
17 квітня, 19:06
Полтава
Чиновники та депутати вирішили не чекати на завершення війни проти РФ, а роздерибанити надра тут і зараз. Громаду ж ніхто, звісно, не питав.
17 квітня, 12:23