В обласній бібліотеці відбулася церемонія нагородження конкурсу «Краща книга Полтавщини 2013-2014 рр.»

ПОЛТАВА
02.12.2014, 15:49
В обласній бібліотеці відбулася церемонія нагородження конкурсу «Краща книга Полтавщини 2013-2014 рр.»

Сьогодні 2 грудня в приміщенні Полтавської обласної наукової бібліотеки імені І.П.Котляревського відбулася церемонія нагородження переможців щорічного обласного конкурсу «Краща книга Полтавщини». Цього дня вшановувались найкращі видавництва, поліграфісти і звичайно ж автори: письменники, поети, літератори.

Так сталося, що цьогорічний конкурс є підсумком роботи всієї видавничої галузі регіону за два роки. Адже в 2013 році, в зв’язку с подіями в країні конкурс не проводився.

Нагороди вручалися учасникам конкурсу в шести номінаціях: краще історико-краєзнавче видання, краще навчальне видання та підручники, культура і мистецтво, краща поетична збірка, краще прозаїчне видання, краще видання для дітей та юнацтва.

Як зазначив ведучий церемонії Гліб Кудряшов, Полтавщина являється одним із лідерів по випуску соціально-значущої літератури. А Володимир Микійчук висловив думку, що вже найближчим часом українська література витіснить з ринку російські книжки і пообіцяв всіляко підтримувати полтавських видавців, адже в наш час, видання книги можна порівняти зі справжнім подвигом. І подвиг – це не тільки написання і підготовка збірки, а й друк її і видання.

По результатам конкурсу, кращими в номінації «історико-краєзнавче видання» стала книга написана авторським колективом на чолі з Василем Пилипенком «Полтавській філармонії 70 років» і «Полтава у долі і творчості Шевченка» Євгенія Сторохи.

В номінації «краще навчальне видання і підручники» були нагородженні автори навчально-методичної літератури, серед яких кращим виданням став посібник «Основи інформатики та технології програмування» і «Педагогічна майстерність. Виклики ХХІ ст». Серед видань в галузі культури і мистецтва журі відзначило книгу «Криниця мого кохання» Дмитра Луценка і збірку Григорія Кисіля «Українська вишивка. Портрети Шевченка».

Серед поетичних збірок виданих в 2013-1014 роках найвищу відзнаку отримала Людмила Авдієнко за збірку під назвою «Життя вже майже зрозуміле» і Каріна Панець з виданням своїх поезій «Не остуди мене, любове». Серед прозових видань кращими стали «Однополчане» Олександра Щербакова і «Амба» Володимира Карпенка.

Дуже приємно, що на Полтавщині видаються книги для дітей і юнацтва. Кращими в цій номінації було названо «Кузю-Голопузю» Леоніда Вернигори і «Чарівне скельце, або подорож за сміливістю» Сердюка.

Серед видавництв найбільше нагород отримало видавництво «Асмі», «Гадяч» та «Дивосвіт».

Знаковим стало те, що гран-прі конкурсу в рік 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка отримала книга Олександра Білоуська і Тараса Пустовіта під назвою «Тарас Шевченко і Полтавщина», видавництва «Асмі».

Всього в рамках конкурсу було нагороджено більше тридцяти книг, переможці отримали пам’ятні нагороди, грамоти, а авторам вручили нотатники для подальших звершень.

Як наприкінці церемонії сказала директор обласної бібліотеки Тетяна Зеленська, не зважаючи на шалену популярність електронних книг, їм ніколи не вдасться витіснить друковані видання. Адже електронні книги – це лише засіб передачі інформації, а от друковані сторінки містять в собі душу всіх тих, хто долучився до видання книги.

Марина Левчук


Читайте також:
Полтава
Московитським загарбникам ніколи не були раді на українській землі. Ворог цього відверто не розуміє, а тому платить велику криваву ціну.
вчора, 19:15
Полтава
Мешканці другого за населенням міста Полтавщини скаржаться у соціальних мережах на дезінформацію. Влада ж закликала не панікувати.
вчора, 14:56
Полтава
Поліція спільно з природоохоронцями вилучила півтора кілометра браконьєрських сіток у Кременчуцькому районі. Злодіїв не вдалося затримати.
вчора, 08:29
Полтава
Невідомі особи без дозвільної документації здійснили геодезичні й вибухові роботи у ландшафтному парку «Гадяцький». Завдано збитків державі.
18 квітня, 19:14
Полтава
Він написав понад 60 антиукраїнських статей на замовлення московії
18 квітня, 17:11
Полтава
Чиновники та депутати нашого краю здебільшого лишаються осторонь війни. Для них ніби не існує нічого, крім глибини власної кишені з грошвою.
18 квітня, 12:27