В управлінні капбудівництва пообіцяли відреставрувати Полтавську школу мистецтв

ПОЛТАВА
13.04.2016, 13:50

До кінця 2016 року управління капітального будівництва Полтавської міської ради планує частково реставрувати будівлю Полтавської міської школи мистецтв «Мала академія мистецтв» імені Раїси Кириченко

В управлінні капбудівництва пообіцяли відреставрувати Полтавську школу мистецтв _1

Про це повідомив Володимир Годня, начальник управління Капітального будівництва виконкому Полтавської міськради:

«Генеральний проектувальник реставрації – Державне підприємство «Державний проектний інститут містобудування «Міськбудпроект». Він розробив проектну документацію на І чергу реставраційних робіт Полтавської міської школи мистецтв «Мала академія мистецтв». Загалом буде ІІ черги. Перша буде виконана протягом поточного року. До неї належать зовнішні роботи, оскільки фасад будівлі на сьогоднішній день має непрезентабельний вигляд».


В управлінні капбудівництва пообіцяли відреставрувати Полтавську школу мистецтв _3

В управлінні капбудівництва пообіцяли відреставрувати Полтавську школу мистецтв _5

Зазначимо, Школа мистецтв розташована в історичній споруді Малоросійського поштамту, 1809 року, пам’ятки державного значення. 

В управлінні капбудівництва пообіцяли відреставрувати Полтавську школу мистецтв _7

Це найбільша школа мистецтв в Україні, що налічує 1500 вихованців. За словами директорки «Малої академії мистецтв», школа щорічно підтримувала будівлю власним коштом. Останній раз ремонтно-реставраційні роботи за підтримки міської влади відбувалися тут 8 років тому.


В управлінні капбудівництва пообіцяли відреставрувати Полтавську школу мистецтв _9

В управлінні капбудівництва пообіцяли відреставрувати Полтавську школу мистецтв _11

Згідно з розробленим проектом, в І частині реставраційних робіт Полтавської міської школи мистецтв планується заміна вхідних дверей, загальна реставрація покрівлі, ґанку, гранітного цоколю будівлі, заміна штукатурки, фарбування, реставрація архітектурних деталей тощо. До ІІ черги належатимуть внутрішні роботи з відновлення планувальних рішень, ремонту інженерних мереж і т.і.

В управлінні капбудівництва пообіцяли відреставрувати Полтавську школу мистецтв _13

В управлінні капбудівництва пообіцяли відреставрувати Полтавську школу мистецтв _15

В управлінні капбудівництва пообіцяли відреставрувати Полтавську школу мистецтв _17

Підрядна організація, що виконуватиме роботи І частини – полтавське підприємство ПП «Укрінтербуд» . Її визначили шляхом тендеру. 28.10. 2015 року був укладений договір на виконання робіт.

«На сьогоднішній день ми чекаємо від інспекції «Держархбудконтроль» України дозволу на початок реставраційних робіт на цьому об’єкті. Після отримання ми зможемо перерахувати аванс із виділеної суми фінансування й розпочати І частину робіт. У цю п’ятницю вже буде відомо рішення «Держархбудконтролю», – зазначив Годня.

Зазначимо, 14 квітня о 16:30 відбудеться святковий концерт із нагоди 25-річчя Полтавської міської школи мистецтв «Мала академія мистецтв» імені Раїси Кириченко. У дійстві братимуть участь понад тисяча вихованців закладу. Концерт відбуватиметься в ПД «Листопад». Вхід вільний.

 Запрошення на святковий концерт школи мистецтв від директорки Тетяни Магомедової

Читайте також:
Полтава
Мешканець Великобудищанської громади до останнього подиху боронив рідну землю від загарбників. Тепер чоловік у Небесному Воїнстві України.
вчора, 14:47
Полтава
Полтавським «зеленим ямщикам» слід брати приклад із колег по цеху. Але, коли бажання сприяти перемозі України немає, то воно і не з'явиться.
вчора, 06:02
Полтава
У міській раді склалася типова для всіх органів виконавчої влади ситуація. Так, одним набридло виконувати свої обов'язки, іншим їх мало.
27 березня, 12:18
Полтава
Чоловік рибалив в акваторії Кам'янського водосховища неподалік села Орлик Полтавського району. Тепер доведеться заплатити штраф.
27 березня, 07:00
Полтава
Депутати з чиновниками погодили план щодо усунення назв, які мають російське або совєцьке походження. Виявляється, не все ще декомунізовано.
26 березня, 20:23
Полтава
Нерестова заборона в області діятиме до кінця весни. Це дозволяє природоохоронцям кількісно відновлювати наявність прісних біоресурсів.
26 березня, 14:45