«Витрусимо кишені в кожного» – слоган голови Полтавської облради Біленького

ПОЛТАВА
31.05.2016, 11:28
«Витрусимо кишені в кожного» – слоган голови Полтавської облради Біленького

Олександр Біленький, голова Полтавської обласної ради, почав рейдерське захоплення чергового комунального підприємства. Після захопленого «Полтавафарму», під прицілом у чиновника опинився «Полтававодоканал».

Своїм розпорядженням Біленький уже звільнив Олега Кретовича, директора КП «Полтававодоканал», у зв’язку з закінченням терміну контракту, який сплив 25 травня. Прозорого конкурсу на вакантну посаду, в якій колишній директор міг би взяти участь, не оголошено.

Зазначимо, до цього на кількох полтавських інтернет-виданнях, були опубліковані ряд замовних («чорнушних») статей проти Кретовича, що мали на меті дискредитувати керівника та підприємство.

Після прибиранням до рук ПОКП «Полтавафарм» й отриманням влади над активами підприємства через ставленого керманича (Валерія Прядка, члена «Партії простих людей»), зрозумілий тиск Біленького на КП «Полтававодоканал».

Валерій Прядко був обраний на посаду в.о. директора ПОКП «Полтавафарм» із кількома порушеннями Закону. Наслідок цього – здорожчання на 30% медпрепаратів у мережі аптек «Полтавафарму» за два місяці керівництва Прядка.

«Витрусимо кишені в кожного» – слоган голови Полтавської облради Біленького _1

БІЛЬШЕ ПРО ЦЕ: Новий директор «Полтавафарму» Прядко різко підняв ціни на ліки

Нагадаємо, громадські активісти відстоювали КП «Полтавоводоканал». Зокрема, Олег Підгорний, Володимир Дащенко («Народна рада при Полтавській міськраді») та Геннадій Сікалов («Останній Бастіон») вимагали в голови Полтавської облради провести незалежного аудиту з визначення цін на тарифи з водопостачання для населення. Олександр Біленький кошти на аудит виділив, але підпис на погодження плану проведення аудиту не поставив. Через це триває бюрократична тяганина. 

Наразі голова Полтавської облради Біленький пробує планомірно захопити «Полтававодоканал» з метою його подальшої приватизації. Тоді чиновник і його довірені особи отримають монополію на встановлення цін на комунальні послуги з водопостачання. Прогнозовано, тарифи для населення зростуть приблизно на 30%, як у випадку з «Полтавафармом».

«Витрусимо кишені в кожного» – слоган голови Полтавської облради Біленького _3

До слова, Біленький і Прядко трансформували слоган Віктора Януковича «Почую кожного». Здорожчанням медпрепаратів і тарифів на водопостачання, вони змінили гасло у «Витрусимо кишені в кожного».

Новий слоган Біленького/Прядка змусить полтавського споживача економити ще більше. Особливо це вдарить по незахищених верствах населення, малозабезпечених громадянах, багатодітних родинах і пенсіонерах.

Читайте також:
Полтава
Мешканці другого за населенням міста Полтавщини скаржаться у соціальних мережах на дезінформацію. Влада ж закликала не панікувати.
14:56
Полтава
Поліція спільно з природоохоронцями вилучила півтора кілометра браконьєрських сіток у Кременчуцькому районі. Злодіїв не вдалося затримати.
08:29
Полтава
Невідомі особи без дозвільної документації здійснили геодезичні й вибухові роботи у ландшафтному парку «Гадяцький». Завдано збитків державі.
вчора, 19:14
Полтава
Він написав понад 60 антиукраїнських статей на замовлення московії
вчора, 17:11
Полтава
Чиновники та депутати нашого краю здебільшого лишаються осторонь війни. Для них ніби не існує нічого, крім глибини власної кишені з грошвою.
вчора, 12:27
Полтава
46-річний військовослужбовець поліг у бою проти московитів за село Урожайне на Донеччині цього тижня. Він не дозволив ворогу просунутися.
вчора, 06:00