Залишати 5% ренти на місцях вже з 2017 року – Полтавська облрада звернулася до видобувних компаній

ПОЛТАВА
22.12.2016, 13:49
Залишати 5% ренти на місцях вже з 2017 року – Полтавська облрада звернулася до видобувних компаній

Депутати Полтавської облради звернулися до керівництва НАК «Нафтогаз України», ПАТ «Укргазвидобування», а також Міністерства енергетики та вугільної промисловості, Міністерства економічного розвитку і торгівлі та Кабміну з пропозицією залишати на місцях 5% від рентної плати вже з 2017 року, а не з 2018-го. За таке звернення депутати проголосували під час засідання постійної комісії з питань паливно-енергетичного комплексу та використання надр.

Залишати 5% ренти на місцях вже з 2017 року – Полтавська облрада звернулася до видобувних компаній_1

– Наше звернення полягає в тому, щоб у 2017 році у фінансовий план цих компаній було закладено 5% їхньої від ренти, які б надходили саме до громад Полтавської області, – сказав заступник голови облдержадміністрації Андрій Пісоцький.

Він також зазначив, що паралельно з Полтавою таке рішення подаватиме також Харківська ОДА й облрада.

Заступник голови Полтавської облради Євген Холод розповів, що ідею такого звернення подав особисто Міністр енергетики Ігор Насалик на нараді в Харкові минулого тижня. Також Насалик пообіцяв, що підтримає таке звернення під час затвердження фінансового плану в Кабінеті Міністрів.

Зазначимо, Верховна Рада 259 голосами підтримала законопроект №3038 «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо упорядкування системи надходження та використання коштів із рентної плати за користування надрами для видобування нафти, природного газу та газового конденсату)».

Ним пропонується встановити розподіл коштів із рентної плати за користування надрами для видобування нафти, природного газу та газового конденсату в наступному співвідношенні: 2% до сільських, селищних та міських бюджетів, 1,5% до обласних бюджетів та 1,5% до відповідних районних бюджетів.

До доходів загального фонду Державного бюджету України зараховуються 95% рентної плати за користування надрами для видобування нафти, природного газу та газового конденсату.

Закон має набрати чинності з 1 січня 2018 року.


Читайте також:
Полтава
24-річний уродженець Полтавщини поліг смертю хоробрих у боях Східному фронті. Проститися із захисником вийшла чи не вся громада.
вчора, 14:45
Полтава
Дрони, тепловізори, планшети й не тільки — так допомагають захисникам України наші земляки. Влада ж Полтави досі свідомо пасе задніх.
вчора, 06:10
Полтава
Некомпетентність депутатів і чиновників просто зашкалює. Громадськість обурена блюзнірським ставленням до загиблих на фронті Героїв.
23 квітня, 19:04
Полтава
Полтавські «зелені ямщики» присмокталися до бюджету міста, ігноруючи війну. Добре, що є громади в області, які вкладаються в оборону.
23 квітня, 08:18
Полтава
«Зелені ямщики» готуються зустрічати з квітами московитів. Натомість селяни в області вкладаються у нашу спільну перемогу над ворогом.
22 квітня, 19:27
Полтава
На сьомий день пошуків правоохоронці повідомили про знайдення дитини без ознак життя. Тіло перебувало у водоймі аж на Київщині.
22 квітня, 06:01