Заступник Беха покриває вбивцю навіть після рішення Європейського суду

ПОЛТАВА
26.05.2015, 12:12
Заступник Беха покриває вбивцю навіть після рішення Європейського суду

Першого заступника начальника УМВС в Полтавській області, начальника слідчого управління УМВС України в області Андрія Балоня звинувачують у покриванні вбивства упродовж 13 років.

Родичі вбитого у 2003 році в селі Лелюхівка Едуарда Кривоноса виграли Європейський суд проти міліції Полтавщини. Європейський суд встановив, що правоохоронці проявили зумисну бездіяльність під час розслідування справи. Іншими словами, з огляду на конкретні деталі цього кейсу – слідчі укривали винного від правосуддя.

Утім навіть після такого рішення та постанови Європейського суду, що держава Україна повинна сплатити родичам загиблого 8 тисяч євро моральної шкоди за нерозслідування – міліцейські чиновники і слідчі Полтавського УМВС продовжують гальмувати цю справу, та не проводять необхідних процесуальних дій для затримання відомого вбивці.

При цьому з боку начальника УМВС Олега Беха, після рішення Європейського суду, також не послідувало жодних дій по справі чи кадрових висновків.

Лист, в якому детально ідеться про цю справу, що має назву «Сердюк проти України» надійшов у розпорядження «Останнього Бастіону»:

Голові Верховної ради України В.Гройсману

Валентина Олексійовича Волошина,

керівника центру «Солідарність проти корупції»

Повідомлення про скоєння злочину

Згідно рішення Європейського суду з прав людини від 12 березня 2015 рокуза заявою Сердюк Н.Й. по справі №61876/08 («Сердюк проти України») з держави стягнуто 8 тис. євро (186 тис.грн) на її користь через корупційні дії полтавських правоохоронців. Заяву підготовлено та розгляд її супроводжувався активістами Центру «Солідарність проти корупції» при Полтавській профспілці «Солідарність» під керівництвом Валентина Олексійовича Волошина.

В своїй заяві до Євросуду Сердюк Н.Й. звинувачувала правоохоронні органи Полтавщини в бездіяльності по розслідуванню обставин вбивства її сина, Едуарда Кривоноса в с.Лелюхівка Новосанжарського району Полтавської області в 2002 році, в корупції під час розслідування кримінальної справи та в порушенні ст.2 Конвенції про захист прав людини та основних свобод.

Європейський суд визнав дії правоохоронців Полтавської області такими, що порушують ст.2 Конвенції і зобов`язав державу Україна сплатити їй 15 Евро за поштові витрати та 8000 евро відщкодування моральної шкоди.

Сердюк Н.Й. неодноразово зверталася вже в останні роки до міліції, в тому числі 4 рази і до першого заступника начальника УМВС в Полтавській області, начальника слідчого управління УМВС України в області Балоня А.Б..

Сердюк Н.Й. вже за 70 років, але вона зрозуміла, що полтавська міліція, на її думку, продажна структура.На нашу думку, саме Балонь А.Б. очолює корупційну мережу в органах внутрішніх справ Полтавщини. Він обіцяє, стверджує, що вони знають, хто вбив Кривоноса і скоро його затримають. І так 13 років. Особисто Балонь обманує Сердюк вже майже три роки. В той же час вбивцю знає все село. Потім, очевидно, після отримання чергового хабара, Сердюк отримує чергову відповідь про те, що «слідство триває».

В такому випадку Сердюкна сто відсотків переконана, така людина, як Балонь А.Б. не може бути першим заступником начальника міліції області. На наш погляд, що його місце в іншому закладі, під охороною, але аж ніяк не на керівній посаді в міліції.

Прошу розглянути наше повідомлення стосовно Балоня А.Б., і надати матеріали кримінальної справи та рішення Європейського суду з прав людини до Генеральної прокуратури України для порушення кримінального провадження стосовно Балоня.

На даний час Сердюк Н.Й. підготовлена чергова заява до Європейського суду з прав людини.Не сумніваємось, що рішення буде на її користь. Але вона обурена тим, що шкоду відшкодовує держава, тобто прості громадяни-платники податків.

Держава розплачується за корупційні дії правоохоронцівкоштами платників податків, тобто нашими коштами. Самі ж корупціонери отримали кошти від злочинців за закриття кримінальної справи, підвищення по службі від держави і продовжують займати високі посади в правоохоронних органах області.

Злочини прииховують працівники прокуратури, СБУ, ВВБ, УМВС України в Полтавській області. Саме тому перевірку необхідно зробити незалежними органами влади не з Полтавської області.

26 травня 2015 рокуВ.О.Волошин.

Не тільки в ці 8 тисяч євро, а набагато більше обійшлися державі роки пригодовування підозрюваним високопосадового міліцейського начальника.Справа також обійшлася бюджету в суму, яка дорівнює зарплаті за 13 років всім тим, хто був причетний до «розслідування». А ще, напевне, у ширення корупції. Але це ще далеко не вся сума, яку сплатять платники податків за доведення до кінця цієї справи – схоже найвище керівництво УМВС має зобов’язання перед підозрюваним, якщо навіть Європі не вдається зрушити справу з місця.


Читайте також:
Полтава
24-річний уродженець Полтавщини поліг смертю хоробрих у боях Східному фронті. Проститися із захисником вийшла чи не вся громада.
вчора, 14:45
Полтава
Дрони, тепловізори, планшети й не тільки — так допомагають захисникам України наші земляки. Влада ж Полтави досі свідомо пасе задніх.
вчора, 06:10
Полтава
Некомпетентність депутатів і чиновників просто зашкалює. Громадськість обурена блюзнірським ставленням до загиблих на фронті Героїв.
23 квітня, 19:04
Полтава
Полтавські «зелені ямщики» присмокталися до бюджету міста, ігноруючи війну. Добре, що є громади в області, які вкладаються в оборону.
23 квітня, 08:18
Полтава
«Зелені ямщики» готуються зустрічати з квітами московитів. Натомість селяни в області вкладаються у нашу спільну перемогу над ворогом.
22 квітня, 19:27
Полтава
На сьомий день пошуків правоохоронці повідомили про знайдення дитини без ознак життя. Тіло перебувало у водоймі аж на Київщині.
22 квітня, 06:01