Зеленський може йти хіба що в кінці колони. Ветерани обурені заявою Богдана про участь Зеленського у марші

УКРАЇНА
31.07.2019, 04:28
Зеленський може йти хіба що в кінці колони. Ветерани обурені заявою Богдана про участь Зеленського у марші

Спершу Володимир Зеленський відмінив військовий парад з нагоди Дня Незалежності. А зараз намагається «примазатися» до ходи, яку організовують ветерани.

У вівторок, 30 липня, глава офісу президента Андрій Богдан заявив, що в Україні буде започаткована «нова традиція святкування» Дня Незалежності. Йшлося зокрема про те, що Зеленський «очолить» ходу, яку напередодні ініціювали діючі учасники та ветерани українсько-російської війни.

Багатьох ветеранів це обурило. «Президент Зеленський спочатку скасовує військовий парад, тому що він вважає це марнотратством, а зараз намагається примазатись до організованого ветеранами Маршу Захисників України. Не вийде!!! Якщо Зеленський хоче приєднатись до народної ініціативи йому залишиться почесне місце в кінці колони. Проявляти неповагу до військових, а потім нагло паразитувати на їх ініціативах – це верх блюзнірства», – зазначив Дмитро Лінько, учасник війни у складі добровольчих підрозділів «Азов» та «Свята Марія», а також депутат ВР 8 скликання.

Згідно з повідомленням джерел, після заяви Богдана серед організаторів маршу почалися жваві дискусії. Чимало з них принципово не погоджуються йти в колоні, яку очолюватиме Зеленський.

Також на заяву Богдана емоційно відреагували у соцмережах.

Наразі існує імовірність того, що буде проведено два окремі марші – таким чином, аби один із них пройшов без Зеленського.