14 квітня Полтавська школа мистецтв запрошує на грандіозний концерт

ПОЛТАВА
13.04.2016, 14:53

14 квітня о 16:30 відбудеться святковий концерт із нагоди 25-річчя Полтавської міської школи мистецтв «Мала академія мистецтв» імені Раїси Кириченко. У дійстві братимуть участь понад тисяча вихованців закладу. Концерт відбуватиметься в ПД «Листопад». Вхід вільний.

Запрошення на святковий концерт від директорки школи мистецтв Тетяни Магомедової

За словами Тетяни Магамедової, Полтавська школа мистецтв імені Раїси Кириченко – найбільша школа мистецтв в Україні, що налічує понад 1500 вихованців і майже 150 викладачів. Щороку близько 300 учнів школи мистецтв стають лауреатами обласних, всеукраїнських та міжнародних конкурсів.

У «Малій академії мистецтв» 4 відділення: театральне, хореографічне, музичне та образотворче.

Займатися в школі мистецтв діти починають із 4 років. Навчання триває 8 класів. Після закінчення учні отримують свідоцтво про закінчення закладу.

Батьківська плата становить від 55 до 99 гривень на місяць. Це 15% від вартості занять. На відміну від загальноосвітніх шкіл, у школі мистецтв викладач приділяє навчальний час тільки одному учневі. Загалом на місяць учня навчають до 8 викладачів різного спрямування. Без дотаційних коштів із міського бюджету місячна вартість навчання становитиме 600-800 гривень.

Найголовніша проблема школи мистецтв – застарілість і зношеність матеріально-технічної бази, музичних інструментів. Директорка говорить, що школи мистецтв не забезпечені нормальними інструментів. Гарний, а отже й дорогий інструмент, купити дитині можуть тільки батьки.

Тетяна Магамедова зазначає, що в країнах Європи захоплюються учнями «Малої академія мистецтв». За кордоном не вірять, що в такому юному віці діти можуть грати настільки майстерно. 

Фрагменти репетиції вихованців Полтавської школи мистецтв:

Читайте також:
Полтава
Нашим землякам Іллеві Василищенку, Олегу Пруцкову, Ігорю Пугачу, Антонові Левчуку та Олександру Лабунському встановлять пам'ятні дошки.
06:08
Полтава
Чиновники з депутатами навіть на тлі війни проти московії не бажають прощатися з окупаційним минулим. Їм до душі ностальгія за втраченим.
вчора, 19:25
Полтава
Переправу через ставок у селі Зубівка нарешті привели до задовільного стану. Дарма, що полотно з ямами поруч лишилося незмінним.
вчора, 12:32
Полтава
Жодна із «злочинних» влад з 2000 року так і не застосувала, оскільки розуміла його необґрунтованість і несправедливість.
вчора, 09:00
Полтава
24-річний уродженець Полтавщини поліг смертю хоробрих у боях Східному фронті. Проститися із захисником вийшла чи не вся громада.
24 квітня, 14:45
Полтава
Дрони, тепловізори, планшети й не тільки — так допомагають захисникам України наші земляки. Влада ж Полтави досі свідомо пасе задніх.
24 квітня, 06:10