9-річна дівчинка з Лубенщини врятувала своїх молодших братика й сестричку від пожежі

ПОЛТАВА
13.02.2015, 09:29
9-річна дівчинка з Лубенщини врятувала своїх молодших братика й сестричку від пожежі

Дев’ятирічна дівчинка з села Мацківців Лубенського району вивела з вогню молодших братика й сестричку. Такий героїчний вчинок не залишив байдужих не лише односельців, але й усіх лубенців, передає Лубенська райдержадміністрація.

За інформацією відомства, на початку лютого внаслідок замикання електропроводки почалася пожежа у будинку. Учениця 2 класу Мацківської ЗШ Віра Сергіївна Яковлева, 03.11.2006 року народження, не розгубилася в надзвичайній ситуації і, коли вогонь охопив більшу частину жилого приміщення, вдягнула своїх менших братика Олексія та сестричку Марію 2009 року народження, але сама залишилася неодягненою і босоніж в зимовий вечірній час, вивела їх із палаючого помешкання та відвела до сусідів.

Потім використовуючи набуті знання в школі, як діяти в надзвичайних ситуаціях, почала по мобільному телефону викликати службу 101, сільського голову та кликати сусідів на допомогу. Завдяки їй було вчасно повідомлено до пожежної частини і вже через 18 хвилин після виклику, пожежники почали роботу по приборкуванню вогню.


Читайте також:
Полтава
Безпілотні літальні пристрої із додатковим обладнанням поїхали на передову. Завдяки їм фронтовики ефективніше знищують ворога.
14:53
Полтава
Нашим землякам Іллеві Василищенку, Олегу Пруцкову, Ігорю Пугачу, Антонові Левчуку та Олександру Лабунському встановлять пам'ятні дошки.
06:08
Полтава
Чиновники з депутатами навіть на тлі війни проти московії не бажають прощатися з окупаційним минулим. Їм до душі ностальгія за втраченим.
вчора, 19:25
Полтава
Переправу через ставок у селі Зубівка нарешті привели до задовільного стану. Дарма, що полотно з ямами поруч лишилося незмінним.
вчора, 12:32
Полтава
Жодна із «злочинних» влад з 2000 року так і не застосувала, оскільки розуміла його необґрунтованість і несправедливість.
вчора, 09:00
Полтава
24-річний уродженець Полтавщини поліг смертю хоробрих у боях Східному фронті. Проститися із захисником вийшла чи не вся громада.
24 квітня, 14:45