95 % українців мають дефіцит вітаміну D

ПОЛТАВА
25.11.2016, 17:02
95 % українців мають дефіцит вітаміну D

За статистичними даними Міністерства охорони здоров'я України, 95 із 100 українців мають нестачу вітаміну D. За цими показниками Україна стала однією з країн-лідерів за рівнем рахворюваності на дефіцит вітаміну D серед населення.

Як стверджують спеціалісти, така ситуація спровокована тим, що в достатній кількості вітамін D неможливо отримати ні з продуктів харчування, ні від перебування під пряямими сонячними променями. У лікувальній сфері цей вітамін використовують для профілактики рахіту серед дітей, а відомо, що його дефіцит також може викликати як серцево-судинні, серцеві, артеріальні та ракові захворювання.

За останні десять років тенденція з браком вітаміну спостерігається не лише в найбільш північних регіонах країни, як повідомлялось МОЗ раніше, а в і центральних та південно-східних областях.

Як розповідає лікар Полтавської обласної клінічної лікарні імены Скліфософського Олексій Малярчук, профілактичні заходи даної недуги повинні починатися зі зміни звичного раціону. Лікар призначає пацієнту спеціальну лікувальну дієту, яка заповнить нестачу вітаміну D. Харчуватися таким чином необхідно тривалий період часу, пам'ятаючи про слабкі місця організму пацієнта.

– Вітамін D переважає в молочній продукції, морській рибі і капусті, ікрі, яєчних жовтках, грибах і окремих овочах, фруктах. Мало того, пацієнт повинен частіше прибувати на сонці, оскільки саме сонячне випромінювання синтезує цей незамінний для людського організму компонентів. Якщо говорити про лікарські засоби, що сприяють профілактику гіповітамінозу вітаміну D, то в даному випадку лікар призначає полівітамінні комплекси, БАДи і вітамінно-мінеральні комплекси, що також зміцнюють весь організм, – розповідає він.

Довідково: Якщо все-таки у людини спостерігається критична ситуація з дефіцитом вітаміну D , потрібно якомога швидше перейти до продуктивного лікування. Людині показано комплексний підхід, що включає не тільки лікувальну дієту, але і ряд фізіотерапевтичних процедур, прийом окремих медикаментів і регулярний контроль у фахівця.


Читайте також:
Полтава
Станом на тепер рівень засміченості водойми жахає навіть старожилів. Нарешті відповідні служби взялися виконувати свої посадові обов'язки.
вчора, 14:55
Полтава
Підтримка українських захисників — обов'язок кожного громадянина. Тільки спільними зусиллями здолаємо ворога із Московії.
вчора, 06:10
Полтава
Українці шанують звичаї предків і водночас рішуче допомагають своїм воїнам. Саме в єдності та згуртованості сила нашої нації.
06 травня, 20:38
Полтава
Поціновувач незаконної риболовлі завдав шкоди українським біоресурсам на 175 тисяч гривень. Йому загрожують штрафні санкції.
06 травня, 14:45
Полтава
Друге за розмірами місто Полтавщини стає енергостійким на тлі постійних ракетних ударів росіян. Усе завдяки підтримці небайдужих французів.
06 травня, 06:00
Полтава
Вірний син Полтавщини поліг смертю хоробрих у бою проти ворога на Східному фронті. Тепер він навічно присутній у лавах Небесного Воїнства.
05 травня, 14:07