Афера Матковського та Шуліки

ПОЛТАВА
17.09.2015, 17:32

Рішенням тридцять другої сесії п'ятого скликання Полтавськоі міської ради від 28 жовтня 2008 року ТОВ "Компанія Сенатор" отримала погодження на розташування готельних апартаментів з підземним паркінгом на земельній ділянці орієнтовною площею 0,2 га по вул. Жовтневій на міських землях житлово-громадського призначення за рахунок знесення гаражів і господарських будівель та частково за рахунок території школи №3 та школи мистецтв.

З метою впорядкування адресного плану міста надали земельній ділянці адресу -вул.Жовтнева, 35-б.


Афера Матковського та Шуліки_1

Афера Матковського та Шуліки_3

Матковський, міський голова, на той час, в якості відступних для школи, погодився із пропозицією ТОВ "Компанія Сенатор" щодо спорудження спортивного майданчика з тренажерами для загальноосвітньої школи №3 на загальну суму 300 тис. грн. у термін до 01.04.09 року.

За твердженнями засновника "Сенатора", для отримання земельної ділянки за вищевказаною адресою, він через директора компанії Шуліки О.І., сплатив наступні кошти:

1.Директору видавництва "Полтава"-150 тис. доларів США, за гаражі, належні видавництву

2.Сігику та Морозову -100 тис. доларів США, за гаражі, належні їм.

3.Матковському- 50 тис. доларів США,в подяку за те, що він міський голова

4.Близько 20 тис. доларів США Полтаваархпроекту за виготовлення технічної документації і проекту будівництва.

Ще близько 10 тис. доларів пішло на прибирання та вивіз гаражів з території забудови.

Проблема вся в тому, що школа №3, яка втратила частину земельної ділянки, до цього часу не отримала передбачених розпорядженням Матковського ні грошових коштів в повному обсязі, ні спортивного майданчику.

І лише 21.09.2009 року, ТОВ "Компанія Сенатор", в особі директора Шуліки Олени Ісааківни, передала, а Полтавська спеціалізована школа № 3 прийняла тренажери, на загальну суму 42309,00.грн.

Афера Матковського та Шуліки_5

Школа № 3 залишилася без частини своєї земельної ділянки, школа мистецтв також.

Спортивного майданчика школа не отримала.

Дивним чином засновника ТОВ "Компанія Сенатор" Павлюченка О.П. в серпні 2009 року було заарештовано Октябрським районним судом м. Полтави.

Дивним виглядає і те, що саме в цей день, і в цей же час, розглядався майновий спір між засновником ТОВ "Кампус" Шулікою О. І., та Павлюченком О. П.

Але то інша історія, про неї згодом.

А в нашій історії для Шуліки О.І., настав хепі-енд. У 2009 році вона як директор ТОВ "Компанія Сенатор" відмовляється від вказаної земельної ділянки площею 0,2 га, ринкова вартість якої на той час складала більше 1 млн. доларів США, на користь ТОВ "Гостинний двір". Зрозуміло, що не за дарма. Зрозуміло, що не поставивши до відома Павлюченко О. П. як інвестора та акціонера. "Кинула" співзасновника та "розвела" дітей. Як кошенят.

Мрійник Павлюченко, замість будівництва запроектованого ним будинку, залишився без грошей і будинку.

Матковський, міський голова на той час, видав нове розпорядження, зрозуміло, що не за дарма і, повторно, попри невиконані умови попереднього розпорядження, вкрав у дітей земельну ділянку.

У 2010 році, вочевидь, відчувши докори совісті, а можливо, побачивши уві сні тюремні нари, директор приватного підприємства "Палаццо" Шуліка В.О., який не є суб'єктом розпорядження, передає, а директор ПСШ №3 безоплатно приймає сім найменувань продукції для футбольного майданчику.

Афера Матковського та Шуліки_7

Сума 1 млн. доларів США в 2009 році складала більше 8 млн.грн.

Загальна сума семи найменувань склала 90780 грн. з ПДВ.

Коли бачиш на вулиці "святих" та "інтелігентних" Шуліку та Матковського, читаєш їх пости в соціальних мережах, вбачаєш катастрофічну невідповідність їхніх слів, облич, постановочних посмішок з тими реаліями, в які вони ввергли наше місто, наших дітей, нас самих. Де вони, з посмішкою Люцифера, відбирають у наших дітей їхнє майбутнє.

Біблія каже прості та зрозумілі речі - зрадиш одного разу, зрадиш ще не раз.

Ця солодка парочка (перепрошуйте, Саша "Солоденький", ви тоді були ще навіть не "Гречаним"), на прикладі зі школою № 3 та школою мистецтв, показали дієвість Біблейських притч. Продали раз, продамо, ще не раз.

Безумовно, ця історія є лакмусовим папірцем для так званих правоохоронних органів.

На жаль, упродовж багатьох років від здобуття незалежності Україною, вони перетворилися на різного типу акціонерні товариства, де головним мірилом профпридатності є долар США.

Футбольний міні стадіон батьки дітей школи № 3 побудували самі. Як змогли. В цьому році.

Школа мистецтв з іржавим дахом чекає на зиму.

ТОВ "Гостинний двір" закінчує будівництво об'єкту.

"Останній Бастіон" підготував заяву про злочин посадовими особами Полтавської міської ради в особі міського голови Матковського та директора ТОВ "Компанія Сенатор" до Прокуратури Полтавської області та буде оскаржувати вказане розпорядження в судових інстанціях.


Афера Матковського та Шуліки_9

Звертаємо увагу Матковського на територію шкільного двору. Завелика. Дуже. Йдете виправляти?

Микола Чужинець,

Спеціально для "Останнього Бастіону".


Читайте також:
Полтава
Чиновники з депутатами навіть на тлі війни проти московії не бажають прощатися з окупаційним минулим. Їм до душі ностальгія за втраченим.
вчора, 19:25
Полтава
Переправу через ставок у селі Зубівка нарешті привели до задовільного стану. Дарма, що полотно з ямами поруч лишилося незмінним.
вчора, 12:32
Полтава
Жодна із «злочинних» влад з 2000 року так і не застосувала, оскільки розуміла його необґрунтованість і несправедливість.
вчора, 09:00
Полтава
24-річний уродженець Полтавщини поліг смертю хоробрих у боях Східному фронті. Проститися із захисником вийшла чи не вся громада.
24 квітня, 14:45
Полтава
Дрони, тепловізори, планшети й не тільки — так допомагають захисникам України наші земляки. Влада ж Полтави досі свідомо пасе задніх.
24 квітня, 06:10
Полтава
Некомпетентність депутатів і чиновників просто зашкалює. Громадськість обурена блюзнірським ставленням до загиблих на фронті Героїв.
23 квітня, 19:04