«Антикорупційні органи сьогодні — це імітація для телеглідачів» — Євген Чурсін

УКРАЇНА
14.10.2017, 13:05
«Антикорупційні органи сьогодні — це імітація для телеглідачів» — Євген Чурсін

Мене вражають усі ці міркування про ефективність різних антикорупційних органів та комітетів з божевільними бюджетами. Невже так складно під'їхати на початку робочого дня під будь-яку прокуратуру, міську адміністрацію, сільраду, відділення поліції чи ДФС, міністерство та просто подивитися: хто і на чому приїхав на роботу? Або ввечері подивитися хто та куди поїде ночувати, вечеряти або обідати в який ресторан. Та запитати: де він взяв гроші на це авто, будинок чи квартиру (або на які гроші він їх знімає) при своїй зарплаті й рівні доходу. Хтось скаже що це не ефективно. Ні! Це дуже навіть ефективно. Тому що вони настільки в своїй більшості зажрались та відчувають свою безкарність, що навіть полеглі поруч товариші їх не зупинять. Ті самі, яких через день пакує прокуратура та СБУ.

Вони просто вже фізично, як наркомани в системі, не можуть відмовитись від пафосних ресторанів, божевільних телефонів і годинників, будинків у Конча-Заспі та квартир на Печерську, відпочинку в Майамі та вечірок у дорогих клубах, лексусів і меринів ...

Ось коли хтось послідує моїй пораді — я повірю що з корупцією хтось бореться. А так — це все імітація для телеглядачів. І немає сенсу робити сто-двісті контор по боротьбі з корупцією — це нічого не дасть, а ось і без того убогий бюджет підточить конкретно. Краще посадіть на ці гроші ... дерева! Хоч повітря чистіше буде.

Євген Чурсін