Черговий вияв безпорадності Полтавської обласної ради. Частина 2

ПОЛТАВА
03.07.2018, 15:50

Черговий вияв безпорадності Полтавської обласної ради. Частина 2_1

Скільки не пишеш про безпорадність та фактичне самоусунення депутатів Полтавської обласної ради від виконання своїх делегованих громадою Полтавщини прямих обов’язків, а все – як об стінку горохом.

Можливо вам, вельмишановні обласні депутати, відомий Закон України «Про місцеве самоврядування в Україні», який наділив обласну раду та депутатів наступними повноваженнями:

Глава 4. Повноваженнярайонних і обласних рад

Стаття 43. Питання, які вирішуються районними і обласними радами  виключно на їх пленарних засіданнях

1. Виключно на пленарних засіданнях районної, обласної ради вирішуються такі питання:

12) прийняття за пропозицією територіальних громад рішення щодо проведення консультативного опитування з питань, які стосуються їх спільних інтересів;

19) вирішення за дорученням відповідних рад питань про продаж, передачу в оренду, концесію або під заставу об'єктів комунальної власності, які забезпечують спільні потреби територіальних громад і перебувають в управлінні районних, обласних рад, а також придбання таких об'єктів в установленому законом порядку;

20) вирішення в установленому законом порядку питань щодо управління об'єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст, районів у містах, що перебувають в управлінні районних і обласних рад; призначення і звільнення їх керівників;

21) вирішення відповідно до закону питань регулювання земельних відносин;

22) вирішення відповідно до закону питань про надання дозволу на спеціальне використання природних ресурсів відповідно районного, обласного значення, а також про скасування такого дозволу;

29) прийняття рішення про недовіру голові відповідної місцевої державної адміністрації;

30) прийняття рішень про звернення до суду щодо визнання незаконними актів місцевих органів виконавчої влади, підприємств, установ та організацій, які обмежують права територіальних громад у сфері їх спільних інтересів, а також повноваження районних, обласних рад та їх органів;

31) внесення до Кабінету Міністрів України пропозицій щодо голови відповідної місцевої державної адміністрації;

37) встановлення тарифів на житлово-комунальні послуги, які надаються підприємствами, що перебувають у спільній власності територіальних громад, представництво інтересів яких здійснює відповідна районна чи обласна рада, а також суб'єктами господарювання, що здійснюють управління (експлуатацію) цілісними майновими комплексами таких підприємств.

Розтлумачуємо цитоване: вимога Закону щодо ВИКЛЮЧНОГО порядку прийняття рішень про долю будь-якого комунального майна на пленарних засіданнях у діяльності Полтавської обласної ради грубо ігнорується: рішення приймає лише профільна постійна комісія з питань бюджету та управління майном у кількісному складі 13 осіб. Нікого не цікавить думка більшості 71 депутата? Порушник Закону – Полтавська обласна рада.

Наводимо приклад, коли доля комунального майна (ред.: колишній книжковий магазин «Планета», який розташований за адресою: м. Полтава, вул. Соборності 60А, код ЄДРПОУ – 30406559) була вирішена лише за участі депутатського складу профільної комісії з питань бюджету та управління майном без винесення питання до сесійної зали.

Черговий вияв безпорадності Полтавської обласної ради. Частина 2_3

Реорганізація комунального підприємства «Книжковий магазин «Планета» була розпочата у відповідності до рішення № 131 від 14.06.16 року (офіційне посилання - https://docs.google.com/viewer?url=http://oblrada.pl.ua/ses/7/7_3/5.pdf )  

шляхом перетворення в комунальне підприємство «Реєстратор» Полтавської обласної ради. Контроль за виконанням рішення був покладений на постійну комісію з питань бюджету та управління майном.

Півтора року новостворене підприємство КП ПОР «Реєстратор» надавало послуги з реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, державної реєстрації юридичних та фізичних осіб, сплачувало податки, виплачувало заробітну плату, отримувало спонсорську допомогу(!) і все, як кажуть, було добре до 01 січня 2018 року.

Черговий вияв безпорадності Полтавської обласної ради. Частина 2_5

А ось з січня 2018 року КП ПОР «Реєстратор» без будь-яких повідомлень або рішень Полтавської обласної ради таємно змінює фактичне місце розташування та передислоковується до будівлі, в якій розміщується Управління комунального майна Полтавської обласної ради: вул. Пушкіна, 115 (ред.: ця адреса вказана на фірмовому бланку КП ПОР «Реєстратор») без зміни юридичної адреси. Таким чином, КП ПОР «Реєстратор» за дивними обставинами відмовилось від 219,5 м2 у самісінькому центрі Полтави.

Черговий вияв безпорадності Полтавської обласної ради. Частина 2_7

Лист від Управління майном Полтавської обласної ради розсунув завісу невідомості, за якою КП ПОР «Реєстратор» у відповідності до договору оренди № 172 від 02.01.2018 року орендує приміщення за адресою вул. Пушкіна, 115... так, орендує приміщення в Управління майном Полтавської обласної ради. А саме приміщення за адресою: вул. Соборності, 60А залишилося на балансі Управління майном обласної ради.

А яка ж доля приміщення по вул. Соборності, 60А?

Його здали в оренду без будь-якого рішення Полтавської обласної ради, а лише за рішенням профільної комісії після проведення, вочевидь, не зовсім прозорого конкурсу.

Черговий вияв безпорадності Полтавської обласної ради. Частина 2_9

Орендатором виявилось місцеве ТОВ «Медичний центр № 1 плюс» (ЄДРПОУ
41997459, м. Полтава, вул. Шевченка, будинок 52), яке за власні кошти розпочало ремонтувати приміщення. Вартість оренди, яку сплачуватиме орендар, на сьогодні нам невідома.

Якщо долею комунального майна ніхто із обласних депутатів не переймається, тоді навіщо взагалі бути присутнім на сесійних засіданнях, обговорювати проекти-рішення, голосувати та ще й носити в кишені депутатський мандат?

Ось такі вони – безпорадні полтавські обласні депутати.

Олег Підгорний


Читайте також:
Полтава
Безпілотні літальні пристрої із додатковим обладнанням поїхали на передову. Завдяки їм фронтовики ефективніше знищують ворога.
14:53
Полтава
Нашим землякам Іллеві Василищенку, Олегу Пруцкову, Ігорю Пугачу, Антонові Левчуку та Олександру Лабунському встановлять пам'ятні дошки.
06:08
Полтава
Чиновники з депутатами навіть на тлі війни проти московії не бажають прощатися з окупаційним минулим. Їм до душі ностальгія за втраченим.
вчора, 19:25
Полтава
Переправу через ставок у селі Зубівка нарешті привели до задовільного стану. Дарма, що полотно з ямами поруч лишилося незмінним.
вчора, 12:32
Полтава
Жодна із «злочинних» влад з 2000 року так і не застосувала, оскільки розуміла його необґрунтованість і несправедливість.
вчора, 09:00
Полтава
24-річний уродженець Полтавщини поліг смертю хоробрих у боях Східному фронті. Проститися із захисником вийшла чи не вся громада.
24 квітня, 14:45