До «Ворскли» повертається тренер, який допоміг команді виграти Кубок України

ПОЛТАВА
20.06.2017, 12:29
До «Ворскли» повертається тренер, який допоміг команді виграти Кубок України

Тренер Іван Балан, з яким пов'язана перемога «Ворскли» у Кубку України, повертається в полтавський клуб.

Вже по поверненню він дав перше інтерв’ю, в якому розповів про роботу, яку виконуватиме в Полтаві, надії на сезон та про те, як йому зателефонував Сачко.

– Іване Дмитровичу, перш за все вітаємо Вас з поверненням до улюбленої справи! Очевидно, для нашої громадськості Ваш «камбек» – явний сюрприз. А що це для Вас?

– Якщо чесно - телефонний дзвінок Василя Вікторовича Сачко для мене також став сюрпризом. За останні кілька років я відійшов від тренерської роботи і займався адміністративною, проте, приїжджаючи в Полтаву або в Маріуполь і ходячи на футбол, кожен раз відчував, як серце йойкає. Говорив собі, мовляв, дай дорогу молодим! Уже навіть обжився в домашній обстановці, думав, уже нічого не зміниться. А тут Василь Вікторович подзвонив, і я погодився! Подумав, якщо таке пропонують, не можна відмовлятися. Адже ми з Сачко, вважаю, і раніше один одному допомагали, і тепер допоможемо. І я готовий працювати на повну, тому що йти кудись тільки заради того, щоб йти, – не моє.

До «Ворскли» повертається тренер, який допоміг команді виграти Кубок України_1

– На офіційному сайті клубу написано, що Ви – заміна Вадимові Лазоренку. Якщо конкретизувати – якими будуть функції у тренерському штабі? Раніше, коли Ви працювали з Миколою Павловим, то виконували, можна сказати, всю чорнову роботу...

- Якщо чесно, цей момент уточнюється, все стане ясно, коли пройде кілька тижнів. Сьогодні можу припустити, що на мене будуть покладені звичні обов'язки. Це правильно, я вважаю, що сучасного головного тренера треба розвантажити, позбавити чорнової роботи. Вважаю, що наставник повинен керувати процесом, а його асистенти – виконувати роботу. Подивимося, як воно буде.

- Чого чекаєте від наступного сезону «Ворскли»?

- Що все буде добре. Хочу, щоб нічого не заважало працювати. Треба втілити в результат поставлене керівництвом завдання. Не залишати роботу на потім – виконувати її вже сьогодні.

Нагадаємо, Іван Балан працював у «Ворсклі» разом з Миколою Павловим з 2007 до 2012 року. За ці 5 років тренерський штаб приніс головні успіхи «біло-зеленим»: перемога у Кубку України (перемога у фіналі над донецьким «Шахтарем» з рахунком 1:0) та участь у груповому етапі Ліги Європи, де полтавці грали проти німецького «Ганновера», датського «Копенгагена» та бельгійського «Стандарту».

Відділ моніторингу


Читайте також:
Полтава
Безпілотні літальні пристрої із додатковим обладнанням поїхали на передову. Завдяки їм фронтовики ефективніше знищують ворога.
14:53
Полтава
Нашим землякам Іллеві Василищенку, Олегу Пруцкову, Ігорю Пугачу, Антонові Левчуку та Олександру Лабунському встановлять пам'ятні дошки.
06:08
Полтава
Чиновники з депутатами навіть на тлі війни проти московії не бажають прощатися з окупаційним минулим. Їм до душі ностальгія за втраченим.
вчора, 19:25
Полтава
Переправу через ставок у селі Зубівка нарешті привели до задовільного стану. Дарма, що полотно з ямами поруч лишилося незмінним.
вчора, 12:32
Полтава
Жодна із «злочинних» влад з 2000 року так і не застосувала, оскільки розуміла його необґрунтованість і несправедливість.
вчора, 09:00
Полтава
24-річний уродженець Полтавщини поліг смертю хоробрих у боях Східному фронті. Проститися із захисником вийшла чи не вся громада.
24 квітня, 14:45