ДСА продемонструвала «вищий пілотаж» з Автозаводським судом Кременчука і готова взятися за Кадетський корпус

ПОЛТАВА
06.08.2019, 13:02
ДСА продемонструвала «вищий пілотаж» з Автозаводським судом Кременчука і готова взятися за Кадетський корпус

Перебуваючи на посаді голови Державної судової адміністрації України в Полтавській області, Клочко Іван Олександрович разом із заступником Віталієм Олександровичем Федьком перетворили структуру, в якій працюють, у «дійну корову» для власного збагачення.

На ремонт Автозаводського районного суду міста Кременчук витрачаються бюджетні кошти, але плоди ремонту помітити важко.

Згідно з даними з системи «Prozorro», починаючи з 2016 року підрядникам за ремонтні роботи судового приміщення було виплачено 6 866 405,37 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сметанковий дармоїд – Іван Клочко

Будівля має 3 поверхи загальною площею 1260 метрів квадратних по підлозі. Середня ринкова вартість ремонту у Кременчуці за 1 квадратний метр для бюджетних установ складає 5200грн. З урахуванням такої вартості ремонт суду мав обійтися в суму 6 552 000,00 грн.

Припустимо, що ремонт суду вимагав дещо більшої суми. Одначе нинішній стан приміщення дозволяє сумніватися, що зазначені кошти цілковито пішли на ремонт, а не в кишені чиновників.

Будівля суду порожня, не добудована. Судді та апарат по сьогоднішній день виконують свої обов’язки в одноповерховій будівлі за адресою вул. Першотравнева 29/5. Роль залів судових засідань виконують маленькі кімнати. А це створює величезні незручності.

ДСА продемонструвала «вищий пілотаж» з Автозаводським судом Кременчука і готова взятися за Кадетський корпус_1

ДСА продемонструвала «вищий пілотаж» з Автозаводським судом Кременчука і готова взятися за Кадетський корпус_3

Те, що за значні кошти провести ремонт так і не вдалося, наштовхує на думку про несумлінну працю підрядників, які, отримавши кошти, «поділилися» ними з керівництвом ДСА.

Нагадаємо, що Віталія Федька було затримало ще в середині січня цього року у зв’язку з отриманням ним хабаря розміром 248 тисяч гривень. Невдовзі він вийшов на свободу, сплативши заставу (за іронією долі застава виявилася всього лиш на дві тисячі гривень більшою за суму хабаря).

Станом на сьогоднішній день Віталій Федько продовжує перебувати на своїй посаді. Слідчі та прокурор кілька разів подавали клопотання щодо відсторонення, але отримували відмову.

У середині липня Генпрокуратура скерувала обвинувальний акт стосовно Федька до суду. Залишається сподіватися, що судді будуть об’єктивними.

До зверхника Федька, Івана Клочка, руки правоохоронців поки що не дійшли. А це змушує побоюватися за долю Кадетського корпусу. Адже тепер він знаходиться саме на балансі ДСА, і в його швидкий ремонт та прозорість витрати коштів повірити дуже важко.

Читайте також:
Полтава
Неповнолітній житель Лубенського району зник безвісти ще 14 квітня. Парубок рибалив на березі річки Сула неподалік села Мусіївка.
вчора, 21:49
Полтава
У березні 2023 року він оформив собі службове відрядження до Республіки Польща та під виглядом робочої поїздки виїхав за межі України.
вчора, 15:45
Полтава
Фахівці обстежили ділянку проєктування поблизу бази відпочинку «Зóрі». Об'єкт розташований в Омельницькій громаді Кременчуцького району.
вчора, 14:45
Полтава
Підрозділи фронтовиків щотижня отримують від тиловиків як слова вдячності, так і надійну підтримку. Разом — до спільної перемоги!
вчора, 08:12
Полтава
Вшанування пам'яті захисників важливе для плекання патріотизму у прийдешніх поколінь. Люди мають знати імена тих, хто поліг за нашу свободу.
15 квітня, 19:17
Полтава
Наш земляк поліг смертю хоробрих під час виконання бойового завдання у селі Урожайне на Донеччині. Незламному героєві було 44 роки.
15 квітня, 14:56