Фонд держмайна другий рік не може забрати у росіян бомбосховище у Полтаві

ПОЛТАВА
13.11.2014, 10:49
Фонд держмайна другий рік не може забрати у росіян бомбосховище у Полтаві

Полтавське відділення Фонду держмайна вже другий рік добивається повернення у державну власність бомбосховища у Полтаві по вул. Гайового, 30. Про це свідчить постанова Вищого господарського суду від 4 листопада.

Про це повідомили на сайті видання «Наші гроші».

У 1990-х роках було приватизоване майно Полтавського тепловозоремонтного заводу. При цьому сховище залишилося в державній власності.

У 2005 році виконком Ленінської райради у Полтаві видав заводу свідоцтво про право власності на промислові будівлі, у тому числі на сховище площею 912,8 квадратних метрів.

У березні 2013 року місцева прокуратура звернулася до суду з вимогою скасувати це свідоцтво і визнати право власності на сховище за Фондом держмайна.

Справа розглядалася судами неодноразово. Останній раз апеляційний суд визнав сховище державною власністю. Та Вищий госпсуд відправив справу на новий розгляд.

ВГСУ погодився із висновками апеляційного суду, що бомбосховище належить до об’єктів загальнодержавного значення, що не підлягають приватизації.

При цьому ВГСУ звертає увагу на те, що завод отримав свідоцтво про право власності загалом на 86 споруд, 85 з яких належать йому. Більше того, ці 85 будівель завод у 2005 році передав в іпотеку «УкрСиббанку», який у 2013 році переуступив право вимоги за договором іпотеки донецькому ТОВ «Європа-Факторинг».

Власником понад 77% акцій ПАТ «Тепловозоремонтний завод» є ТОВ «Представництво Полтавського Тепловозоремонтного заводу» (Росія).

Читайте також:
Полтава
Московитським загарбникам ніколи не були раді на українській землі. Ворог цього відверто не розуміє, а тому платить велику криваву ціну.
вчора, 19:15
Полтава
Мешканці другого за населенням міста Полтавщини скаржаться у соціальних мережах на дезінформацію. Влада ж закликала не панікувати.
вчора, 14:56
Полтава
Поліція спільно з природоохоронцями вилучила півтора кілометра браконьєрських сіток у Кременчуцькому районі. Злодіїв не вдалося затримати.
вчора, 08:29
Полтава
Невідомі особи без дозвільної документації здійснили геодезичні й вибухові роботи у ландшафтному парку «Гадяцький». Завдано збитків державі.
18 квітня, 19:14
Полтава
Він написав понад 60 антиукраїнських статей на замовлення московії
18 квітня, 17:11
Полтава
Чиновники та депутати нашого краю здебільшого лишаються осторонь війни. Для них ніби не існує нічого, крім глибини власної кишені з грошвою.
18 квітня, 12:27