Керівництво полтавської прокуратури і Нацполіції покриває розкрадання піску

ПОЛТАВА
08.06.2017, 05:52

6 червня ГУ Нацполіції в Полтавській області виклали інформацію про те, що співробітники Управління захисту економіки спільно з прокуратурою області виявили факт незаконного видобутку піску. У крадіїв була вилучена техніка – бульдозер, фронтальний навантажувач, вантажний автомобіль марки «ЗІЛ», екскаватор, земельний снаряд для намивання піску. Про це правоохоронці зазначили на своєму офіційному сайті.

Керівництво полтавської прокуратури і Нацполіції покриває розкрадання піску_1

«Останній Бастіон» порушив тему незаконного спустошення надр, звернувши на неї увагу прокуратури, ГУ Нацполіції, МВС, тощо. Після публікації про задокументування факту порушення правоохоронцями, ми перевірили достовірність наданої інформації.

ЧИТАЙТЕ: Пісок для Піска: «БПП» розорює надра Полтавщини під позачергові вибори президента

На думку видання, у ГУ Нацполіції свідомо надали неправдиву інформацію щодо припинення крадіжок піску. На це вказує безперешкодна робота крадіїв, яку ми зафільмували вчора. Тільки за декілька годин спостереження ми зафіксували 6 вантажівок вивезеного піску. 

Представники Народної ради міста Полтава викликали 102. На місце розкрадання прибув відділ поліції Полтавського району. Правоохоронці затримали всі 6 вантажівок із піском, але невдовзі відпустили. Своє рішення мотивували наявністю в крадіїв дозвільних документів на видобування. 

Припускаємо, ГУ НП Полтавщини цілеспрямовано зробило фейкове вкидання, щоб через засоби масової інформації поширити неправдиві дані в публічному просторі з метою маніпулювання суспільною думкою.

До слова, утримання правоохоронців, які не гребують поширювати, на нашу думку, неправдиву інформацію, тільки в 2017 році обходиться українським платникам податків у 49,2 млрд грн на МВС і 16,6 млрд грн на Нацполіцію. Цих коштів, як виявляється, правоохоронцям замало, тому вони «шабашать» розкраданням надр. 

Також «ОБ» має інформацію, що ДП «Полтавський облавтодор» разом із ГУ Нацполіції і прокуратурою причетний до розкрадання надр Полтавщини. «Навантажувач жовтого кольору, зафіксований на місці незаконного видобутку, належить саме облавтодору.

Уважати публічним зверненням до ГПУ, МВС, НАБУ, САП. 


Читайте також:
Полтава
Чиновники вирішили перейти на новий рівень самопіару, згадавши про природу. Скільки на це витрачено коштів платників податків — невідомо.
12:30
Полтава
Стихійні звалища обабіч траси Решетилівка-Дніпро плюндрують неповторність нашого рідного краю. Громадяни засмічують, влада просто констатує.
06:03
Полтава
Мешканець Великобудищанської громади до останнього подиху боронив рідну землю від загарбників. Тепер чоловік у Небесному Воїнстві України.
вчора, 14:47
Полтава
Полтавським «зеленим ямщикам» слід брати приклад із колег по цеху. Але, коли бажання сприяти перемозі України немає, то воно і не з'явиться.
вчора, 06:02
Полтава
У міській раді склалася типова для всіх органів виконавчої влади ситуація. Так, одним набридло виконувати свої обов'язки, іншим їх мало.
27 березня, 12:18
Полтава
Чоловік рибалив в акваторії Кам'янського водосховища неподалік села Орлик Полтавського району. Тепер доведеться заплатити штраф.
27 березня, 07:00