Китайська армія провела масштабні навчання з форсування Амура

СВІТ
08.09.2016, 06:09
Китайська армія провела масштабні навчання з форсування Амура

У Китаї провели масштабні навчання з форсування прикордонної з Росією річки Амур. Військові навчання китайської армії стали найбільшими за останні роки.

У навчаннях з форсування річки взяли участь не тільки бронетанкові підрозділи, але й спецназ, авіація і тилові частини, що знаходяться в безпосередній близькості від Далекого Сходу.

Нагадаємо, що днями Китай і США підписали договір про військову співпрацю, що призвело до сказу Кремля, який зробив ставку на Китай, як на свого стратегічного союзника.

Крім того, США отримали перший з 8-і замовлених у Китаю танкерів-гігантів для транспортування зрідженого газу в Європу.

На цьому тлі Китай вимагає від Москви широкомасштабного переселення китайців на орендовані землі в Забайкаллі – з внесенням в російське законодавство відповідних змін (нового закону про позбавлення в певних випадках російських громадян прав на нерухомість на орендованих іноземними державами територіях їм здалося мало) - для зручності цього процесу .

Експерти пишуть в зв'язку з цим:

У російських стосунках із Китаєм все максимально ясно. Це «мирна» експансія – і цю війну, підписавши з ним безліч вкрай специфічних договорів, Росія вже програла: шляху назад немає –російська економіка просто не витримає на даному етапі таких неустойок, а крім цього присутні ще й нюанси, пов'язані з поставками дуже важливого для російського нафтопрому китайського обладнання.

На відміну від азіатів, досвіду ведення прихованих економічних воєн у росіян немає. Плюс відсутність розуміння кремлівським ватажком, який вирішив, що за рахунок ігрищ з Китаєм вийде хоча б тимчасово залатати економічні діри, що з'явилися через його – і його подільників – непрофесіоналізм, жадібність, чванство й амбіції, того, що Китай зовсім не друг –і переслідує отримання власних – виняткових через ситуацію в Росії і навколо неї політичної та економічної ситуацій – вигод, – зазначають вони

Відділ моніторингу

Читайте також:
Світ
Відома своєї відвертою українофобською і протипалестинською позицією жінка знову у центрі скандалу. Цього разу через роботу фотографів.
вчора, 21:47
Світ
Парламентарі засудили рішення прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана привітати путіна з його фіктивним переобранням
вчора, 17:35
Світ
Бідна острівна азійська держава, де при владі знаходяться вкрай ліві політики, визначилися з курсом. Усе, як заповідали московські товариші.
вчора, 14:54
Світ
Поліція з кийками розганяє акцію в Техаському університеті в Остіні.
вчора, 10:32
Світ
Між США та Ізраїлем загострюється політична криза. Представники Демократичної партії (партії влади) тиснуть на режим у Тель-Авіві.
вчора, 08:21
Світ
Довгий час фінляндці вірили, що зможуть утихомирити свого східного сусіда. Тепер Москва — знову ворог №1, як було раніше в історії...
вчора, 06:01