Корупційні схеми Полтавщини: «Свобода» у Міністерстві екології та природних ресурсів

ПОЛТАВА
11.08.2014, 15:26
Корупційні схеми Полтавщини: «Свобода» у Міністерстві екології та природних ресурсів

У зв’язку з останніми подіями, здається, що рубрика «корупційні схеми» стане постійною на нашому сайті, адже щодня до редакції надходять все нові листи, в котрих громадяни України скаржаться і наводять докази причетності до корупційних проявив наших чиновників, можновладців, різноманітних держустанов та навіть нардепів або політичних партій.

Така ж ситуація і цього разу. У листі, котрий нам надіслав Назаренко О.А., висвітлюється чергова корупційна схема, але більшого масштабу:

«Міністр екології та природних ресурсів Мохник А.В. передав Полтавську область своєму заступнику Настасенко О.Г., який у свою чергу жодного відношення не має до екології. До призначення на посаду заступника Міністра екології та природних ресурсів Настасенко О.Г. працював заступником начальника управління Міндоходів у м. Полтава, де вірою і правдою працював на «Партію Регіонів» та був ярим їх прихильником, так працював, що керівництво дало прізвисько «Саша нареж колбаски». Але після Майдану Настасенко не розгубився та дуже хутко «перевзувся» та став «свободівцем», - стверджує пан Назаренко.

Далі в листі наводяться приклади корупційних махінацій через ліцензування на утилізацію відпрацьованих мастил фіктивним фірмам де фігурують суми хабарів: від 5 до 20 тисяч доларів США. Вся ця діяльність здійснюється через «смотрящего», оскільки пан Настасенко постійно знаходиться у Києві. «Смотрящим» від нього на Полтавщині є Кравченко С.В. начальник Державної екологічної інспекції у Полтавській області, який нещодавно теж «перефарбувався» з «регіонала» у «свободівця».

«Хабарі вимагають за все, що тільки можливо придумати уже не кажучи за утилізацію відпрацьованого мастила, грошові кошти перераховуються на фіктивні підприємства, які підконтрольні Настасенку. Головне те, що відпрацьована олива не утилізуються все проходить лише на папері», - зазначає у своєму листі громадянин.

Цікаво, що на думку Назаренко, за всім цим безладом у Полтавській області наглядає ніхто інший, як «свободівець» і Народний депутат України Бублик Ю.В., який будучи головою Ковалівської сільської ради Полтавського району притягувався до кримінальної відповідальності за ознаками злочину, передбаченого ст..ст. 364 та 365 КК України.

Лист подається нижче.

Зважаючи на ці факти, ГС «Останній Бастіон» вже звернувся з проханням провести необхідні перевірки і повідомити про їх результати наступні інстанції: Генеральна прокуратура України, Служба безпеки України, Міністерство внутрішніх справ України. Сподіваємось на їх співпрацю і чекаємо відповіді.

Якщо вас цікавлять «нові» шахрайські схеми, корупційні прояви та інциденти зловживання службовим становищем, то чекайте на нові матеріали на нашому сайті: www.bastion.tv


Читайте також:
Полтава
Безпілотні літальні пристрої із додатковим обладнанням поїхали на передову. Завдяки їм фронтовики ефективніше знищують ворога.
вчора, 14:53
Полтава
Нашим землякам Іллеві Василищенку, Олегу Пруцкову, Ігорю Пугачу, Антонові Левчуку та Олександру Лабунському встановлять пам'ятні дошки.
вчора, 06:08
Полтава
Чиновники з депутатами навіть на тлі війни проти московії не бажають прощатися з окупаційним минулим. Їм до душі ностальгія за втраченим.
25 квітня, 19:25
Полтава
Переправу через ставок у селі Зубівка нарешті привели до задовільного стану. Дарма, що полотно з ямами поруч лишилося незмінним.
25 квітня, 12:32
Полтава
Жодна із «злочинних» влад з 2000 року так і не застосувала, оскільки розуміла його необґрунтованість і несправедливість.
25 квітня, 09:00
Полтава
24-річний уродженець Полтавщини поліг смертю хоробрих у боях Східному фронті. Проститися із захисником вийшла чи не вся громада.
24 квітня, 14:45