Меморіальну дошку загиблому військовому відкрили у Полтаві

ПОЛТАВА
24.02.2017, 09:57
Меморіальну дошку загиблому військовому відкрили у Полтаві

На фасаді Полтавської гімназії №33 відкрили меморіальну дошку полеглому в боях за Україну Олександрові Максимову. Вшанувати пам’ять бійця прийшли школярі, рідні, вчителі та громадські активісти.

Загиблий навчався у цій школі. Коли почалася перша хвиля мобілізації, то боєць виявився одним з перших, хто добровільно пішов в армію. Загинув у вересні 2014 року, коли колона підкріплення, яка рухалася в бік українського блокпосту, потрапила в засідку.

Як зазначив депутат міськради від «Свободи» Вадим Ямщиков, у Полтаві, на жаль, з’явиться ще не одна меморіальна дошка загиблим захисникам України.

Меморіальну дошку загиблому військовому відкрили у Полтаві_1

Наразі по місту відкрили близько 20 пам’ятних знаків полеглим на Сході України бійцям.

Меморіальну дошку загиблому військовому відкрили у Полтаві_3

Нагадаємо, у вересні минулого року вандали розбили дошки пам’яті 7 полтавським військовим – Святославові Горбенку, Антону Цедику, Олександрові Мочалову, Олександрові Фролову, Антону Грицаю, Сергієві Лимарю, Валерієві Боняківському. Це викликало неабиякий резонанс у полтавському суспільстві, серед громадських діячів, чиновників та пересічних громадян. Полтавська поліція досі не притягнула винних до відповідальності.

Віктор Карпенко

Читайте також:
Полтава
Безпілотні літальні пристрої із додатковим обладнанням поїхали на передову. Завдяки їм фронтовики ефективніше знищують ворога.
14:53
Полтава
Нашим землякам Іллеві Василищенку, Олегу Пруцкову, Ігорю Пугачу, Антонові Левчуку та Олександру Лабунському встановлять пам'ятні дошки.
06:08
Полтава
Чиновники з депутатами навіть на тлі війни проти московії не бажають прощатися з окупаційним минулим. Їм до душі ностальгія за втраченим.
вчора, 19:25
Полтава
Переправу через ставок у селі Зубівка нарешті привели до задовільного стану. Дарма, що полотно з ямами поруч лишилося незмінним.
вчора, 12:32
Полтава
Жодна із «злочинних» влад з 2000 року так і не застосувала, оскільки розуміла його необґрунтованість і несправедливість.
вчора, 09:00
Полтава
24-річний уродженець Полтавщини поліг смертю хоробрих у боях Східному фронті. Проститися із захисником вийшла чи не вся громада.
24 квітня, 14:45