Мораторій на МАФи у Полтаві ввели лише на півроку

ПОЛТАВА
16.06.2017, 11:36
Мораторій на МАФи у Полтаві ввели лише на півроку

Під час сьогоднішньої сесії міськради депутати спочатку внесли до порядку денного питання про введення мораторію на розміщення нових стаціонарних тимчасових споруд, а потім більшістю проголосували за нього.

36 депутатів віддали свої голоси «за» мораторій.

У проекті рішення, за який проголосували народні обранці, йдеться про таке: «ввести мораторій та зупинити розміщення нових стаціонарних тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності на території міста Полтави до 01 січня 2018 рок».

Передісторія прийняття рішення

Із березня в Полтаві розпочалися масові акції протесту проти встановлення тимчасових споруд. У місті вони розпочалися з мікрорайону Алмазного, де тривало будівництво 11 МАФів напроти «Універсаму» (зуп. 23 Вересня). Активісти щодня ламали паркани забудовників та, навіть, палили шини та будматеріали.

Потім акції протесту перенеслись до кінотеатру Котляревського. Останньою каплею стало криваве протистояння проти забудови арки «Газетний ряд» 5 квітня.

В ТЕМУ: Полтавці кажуть про «діабет» влади: «Від цукру – до тушок, тітушок і крові»

Активісти напередодні сесії міськради влаштували 2 акції під стінами Полтавської міської ради з вимогами запровадити мораторій на МАФи.

Віктор Карпенко


Читайте також:
Полтава
Нашим землякам Іллеві Василищенку, Олегу Пруцкову, Ігорю Пугачу, Антонові Левчуку та Олександру Лабунському встановлять пам'ятні дошки.
06:08
Полтава
Чиновники з депутатами навіть на тлі війни проти московії не бажають прощатися з окупаційним минулим. Їм до душі ностальгія за втраченим.
вчора, 19:25
Полтава
Переправу через ставок у селі Зубівка нарешті привели до задовільного стану. Дарма, що полотно з ямами поруч лишилося незмінним.
вчора, 12:32
Полтава
Жодна із «злочинних» влад з 2000 року так і не застосувала, оскільки розуміла його необґрунтованість і несправедливість.
вчора, 09:00
Полтава
24-річний уродженець Полтавщини поліг смертю хоробрих у боях Східному фронті. Проститися із захисником вийшла чи не вся громада.
24 квітня, 14:45
Полтава
Дрони, тепловізори, планшети й не тільки — так допомагають захисникам України наші земляки. Влада ж Полтави досі свідомо пасе задніх.
24 квітня, 06:10