На Лубенщині відзначили 80 річницю з дня народження Василя Симоненка

ПОЛТАВА
09.01.2015, 14:34
На Лубенщині відзначили 80 річницю з дня народження Василя Симоненка

Вчора 8 січня в Лубенському районі вшановували пам’ять видатного земляка, талановитого журналіста і знаменитого поета-шестидесятника Василя Симоненка. Традиційно, в цей день відбуваються урочистості, присвячені славетному митцеві.

У селі Біївці, де народився Василь Симоненко, відбувся мітинг. Представники органів влади, творчої інтелігенції, громадськості говорили про літературний шлях, поетичну майстерність, активну громадянську позицію Василя Симоненка. В школі села Тарандинці, де навчався майбутній поет і публіцист провели екскурсію музеєм, а в районному будинку культури пройшов літературно-мистецький захід «Я для тебе горів, український народе».

Крім того, в рамках відзначення 80-річчя від дня народження Симоненка було вручено щорічну літературно-мистецьку премію його імені. У номінації «Література і публіцистика» премію присудили члену Національної спілки письменників України Олександру Міщенку за повісті «Узбіччя» і «Літні пригоди Богданчика» та книгу «Невідомі пригоди Мюнхаузена», повідомили в Лубенській районній державній адміністрації.

У номінації «Мистецтво і монументальна скульптура» премію отримав зразковий аматорський ансамбль фольклорного танцю «Перлина», під керівництвом Тетяни Мінакової. Також Почесними грамотами відзначили митців, меценатів і культурних діячів, які бережуть спадщину відомого земляка, примножують надбання його музею та всіляко долучають до цього процесу молодь і школярів.


Читайте також:
Полтава
Чиновники з депутатами навіть на тлі війни проти московії не бажають прощатися з окупаційним минулим. Їм до душі ностальгія за втраченим.
19:25
Полтава
Переправу через ставок у селі Зубівка нарешті привели до задовільного стану. Дарма, що полотно з ямами поруч лишилося незмінним.
12:32
Полтава
Жодна із «злочинних» влад з 2000 року так і не застосувала, оскільки розуміла його необґрунтованість і несправедливість.
09:00
Полтава
24-річний уродженець Полтавщини поліг смертю хоробрих у боях Східному фронті. Проститися із захисником вийшла чи не вся громада.
вчора, 14:45
Полтава
Дрони, тепловізори, планшети й не тільки — так допомагають захисникам України наші земляки. Влада ж Полтави досі свідомо пасе задніх.
вчора, 06:10
Полтава
Некомпетентність депутатів і чиновників просто зашкалює. Громадськість обурена блюзнірським ставленням до загиблих на фронті Героїв.
23 квітня, 19:04