На Полтавщині побувала Надзвичайний і Повноважний Посол Латвійської Республіки в Україні

ПОЛТАВА
28.05.2014, 04:31
На Полтавщині побувала Надзвичайний і Повноважний Посол Латвійської Республіки в Україні

 

Надзвичайний і Повноважний Посол Латвійської Республіки в Україні пані Аргіта Даудзе зустрілася з головою облдержадміністрації Віктором Бугайчуком та головою Полтавської обласної ради Петром Вороною.

 

Пані Аргіта Даудзе привітала керівництво Полтавщини з тим, що в нашому краї, так само, як і по всій Україні, вибори президента пройшли демократично та прозоро, всупереч спробам зовнішнього втручання. Пані Посол відзначила: Латвійська Республіка разом із країнами Євросоюзу ніколи не визнають анексії Криму і засуджують зовнішню підтримку сепаратистського руху на Сході України.

 

На зустрічі сторони обговорили стан та перспективи розвитку співробітництва Полтавської області з Латвійською Республікою. Зокрема, мова йшла про запозичення досвіду реформ, який пройшла Латвія після здобуття державної незалежності та адаптування національної економіки до стандартів Європейського співтовариства. Досягнуто домовленості продовжити співпрацю між територіальними громадами Латвії та Полтавщини.

 

«Латвія подає нам потужний імпульс надії, – зазначив Віктор Бугайчук під час спілкування з журналістами. – Ця маленька країна колись пройшла нелегкий шлях реформ, який сьогодні потрібно пройти нам. Українці працьовитий народ, і я впевнений, що ми подолаємо труднощі і будемо жити не гірше, а можливо і краще ніж європейці».

 

За словами Віктора Бугайчука, вибори Президента України показали, що український народ прагне йти європейським шляхом. А тому треба ретельно проаналізувати досвід таких країн як Латвія, які вже 10 років ідуть цим шляхом.

 

«У наступному році Латвія буде головувати в ЄС, - зазначила Аргіта  Даудзе. – Одним з наших пріоритетів безумовно  буде  співпраця з країнами Східного партнерства, зокрема і Україною. Ми готові ділитися набутим досвідом, і допомагати українцям на шляху євроінтеграції».

 

 Також, під час свого візиту, пані Аргіта Даудзе взяла участь у церемоннії відкриття виставки ,,Графічні розповіді. Міжнародні бренди, події та художники в графіці і фотографіях з колекції Латвійської Національної бібліотеки” в Полтавському юридичному інституті Національного університету ,,Юридична академія України імені Ярослава Мудрого”.

Читайте також:
Полтава
Безпілотні літальні пристрої із додатковим обладнанням поїхали на передову. Завдяки їм фронтовики ефективніше знищують ворога.
вчора, 14:53
Полтава
Нашим землякам Іллеві Василищенку, Олегу Пруцкову, Ігорю Пугачу, Антонові Левчуку та Олександру Лабунському встановлять пам'ятні дошки.
вчора, 06:08
Полтава
Чиновники з депутатами навіть на тлі війни проти московії не бажають прощатися з окупаційним минулим. Їм до душі ностальгія за втраченим.
25 квітня, 19:25
Полтава
Переправу через ставок у селі Зубівка нарешті привели до задовільного стану. Дарма, що полотно з ямами поруч лишилося незмінним.
25 квітня, 12:32
Полтава
Жодна із «злочинних» влад з 2000 року так і не застосувала, оскільки розуміла його необґрунтованість і несправедливість.
25 квітня, 09:00
Полтава
24-річний уродженець Полтавщини поліг смертю хоробрих у боях Східному фронті. Проститися із захисником вийшла чи не вся громада.
24 квітня, 14:45