На Полтавщині пропонують скасувати Сорочинський ярмарок через події на Донбасі

ПОЛТАВА
08.07.2014, 12:36
На Полтавщині пропонують скасувати Сорочинський ярмарок через події на Донбасі

Громадськість і міліція Полтавської області пропонують через події на Донбасі скасувати проведення Національного Сорочинського ярмарку, що заплановано на 18-24 серпня.

Про це йшлося сьогодні на нараді у Полтавській ОДА.

«Зараз на сході країни тривають військові дії. Там гинуть люди, а ми будемо веселитися», - сказала громадська активістка Віра Маслак.

Голова Миргородської РДА Юрій Коваленко заявив, що в Миргороді перебуває багато відпочиваючих, які приїхали з різних регіонів і мають різні настрої. 

«Це і проросійські й інші настрої. Є люди, які налаштовані проти нашого народу», - сказав Коваленко.

У свою чергу правоохоронці заявили, що вони також рекомендують утриматися від проведення ярмарку, оскільки не виключають питання терористичної загрози. У міліції нагадали, що наразі велика кількість правоохоронців задіяна в АТО, тому у них не вистачає людей, щоб належним чином подбати про безпеку.

Організатори ярмарку не бачать необхідності відміняти захід. 

«Чомусь про загрозу терактів не мовиться, коли відбувається футбольні матчі або концерти зірок. Ми вважаємо, що захід потрібно проводити і показати всьому світу і всій Україні, що Полтава є острівцем спокою, стабільності і мирного життя», - сказала директор ТОВ "Сорочинський ярмарок" Юлія Єрмакова.

Підготовчі роботи з проведення ярмарку уже тривають. На думку заступника голови Полтавської ОДА Романа Чабановського поки що підготовчі заходи відміняти не варто.

«Скасувати підготовку до проведення ярмарку можна у будь-який час, але організувати ярмарок за тиждень неможливо. Зараз триває підготовка. Проводити ж її чи ні, вирішимо через місяць», - сказав Чабановський.

Нагадаємо , що урочисте відкриття Національного Сорочинського ярмарку заплановано на 11 годину 18 серпня.


Читайте також:
Полтава
Нашим землякам Іллеві Василищенку, Олегу Пруцкову, Ігорю Пугачу, Антонові Левчуку та Олександру Лабунському встановлять пам'ятні дошки.
06:08
Полтава
Чиновники з депутатами навіть на тлі війни проти московії не бажають прощатися з окупаційним минулим. Їм до душі ностальгія за втраченим.
вчора, 19:25
Полтава
Переправу через ставок у селі Зубівка нарешті привели до задовільного стану. Дарма, що полотно з ямами поруч лишилося незмінним.
вчора, 12:32
Полтава
Жодна із «злочинних» влад з 2000 року так і не застосувала, оскільки розуміла його необґрунтованість і несправедливість.
вчора, 09:00
Полтава
24-річний уродженець Полтавщини поліг смертю хоробрих у боях Східному фронті. Проститися із захисником вийшла чи не вся громада.
24 квітня, 14:45
Полтава
Дрони, тепловізори, планшети й не тільки — так допомагають захисникам України наші земляки. Влада ж Полтави досі свідомо пасе задніх.
24 квітня, 06:10