Омелян назвав «зайців» основною причиною збитковості приміських перевезень

ПОЛТАВА
17.08.2018, 16:06

Однією з причин збитковості приміських перевезень є безквитковий проїзд. Так за підрахунками УЗ понад половина пасажирів електричок їздять без квитків. Про це на брифінгу повідомив Володимир Омелян.

Омелян назвав «зайців» основною причиною збитковості приміських перевезень_1

Другою причиною збитковості є укладені договори з місцевими органами влади на перевезення пільговиків. Зазвичай, місцеві органи хочуть тримати найнижчу ціну за перевезення.

«Дійсно, єдиний збитковий вид перевезення, який є в «Укрзалізниці», - це приміські перевезення. Збитковість формується з двох причин, - що вартість приміських перевезень регулюється лише за згоди місцевих органів влади. Відповідно вони такої згоди не дають, хочуть тримати ціну найнижчу, і ми зараз доходимо до абсурду, коли автобусом поїхати дорожче, ніж електричкою», – розповів посадовець.

Також міністр поскаржився на відсутність власного виробництва електропотягів та запчастин для них, що є причиною їх закупівлі закордоном.

Читайте також:
Полтава
Незламний воїн поліг смертю хоробрих торік 20 липня, виконуючи бойове завдання на Бахмутському напрямку. Тепер його Чин увічнено у граніті.
вчора, 19:06
Полтава
Чиновники та депутати вирішили не чекати на завершення війни проти РФ, а роздерибанити надра тут і зараз. Громаду ж ніхто, звісно, не питав.
вчора, 12:23
Полтава
Повітряні очі гніву нині мають фронтовики із лав 66 Окремої механізованої бригади імені князя Мстислава Хороброго. Наших земляків підсилили.
вчора, 08:12
Полтава
Неповнолітній житель Лубенського району зник безвісти ще 14 квітня. Парубок рибалив на березі річки Сула неподалік села Мусіївка.
16 квітня, 21:49
Полтава
У березні 2023 року він оформив собі службове відрядження до Республіки Польща та під виглядом робочої поїздки виїхав за межі України.
16 квітня, 15:45
Полтава
Фахівці обстежили ділянку проєктування поблизу бази відпочинку «Зóрі». Об'єкт розташований в Омельницькій громаді Кременчуцького району.
16 квітня, 14:45