Особливості Полтавського суддівського корпусу

ПОЛТАВА
29.06.2016, 08:35

У лютому 2016 року в Україні розпочалася масштабна переатестація суддів, яку мають пройти усі представники суддівського корпусу.

Першими почали перевіряти суддів, які були призначені на 5 років указом Віктора Януковича і які хочуть тепер обійняти цю посаду безстроково. Вони пишуть тест на знання законів та можливості проводити засідання суду, а також з ним проводять співбесіди.

Окрім того, щодо кожного претендента на довічне суддівство складається досьє, до якого заносять як результати тестування, так і інформацію, надану різними державними органами, серед яких – Державна фіскальна служба, НАБУ, Генпрокуратура, Державна судова адміністрація та інші.

За словами заступника Голови Адміністрації Президента Укрїни Філатова О.В., проведення атестації в першу чергу стосується суддів Верховного, касаційного та апеляційних судів.

«Загалом реформа передбачає повну переатестацію всіх суддів і ці заходи дозволять відсіяти некваліфікованих і корумпованих суддів», – запевняє Філатов О.В.

«Останній Бастіон» в своїх репортажах неодноразово зосереджував увагу на діяльності окремих одіозних суддів Полтавського регіону.

З метою складання Вищою кваліфікаційною комісією суддів повного та об`єктивного досьє, ГО «Останній Бастіон» пропонує застереження про наявність корупційних ризиків окремих представників суддівського корпусу Полтавського регіону.

1. Голова Апеляційного суду Полтавської області Рябішин Андрій Олександрович.

Особливості Полтавського суддівського корпусу_1

Перебуває на посаді з 12.2002- безстроково.

Протеже Рябішина А.О. є суддя Конституційного суду України - Олександр Касмінін, який до цього обіймав посаду голови Апеляційного суду Полтавської області.

Зі слів суддів, які працюють в Апеляційному суді Полтавської області, за часів праці голови суду Касьмініна Олександра, почалося створення суддівської «ієрархії» з чітким виконанням поставлених головою суду завдань, основним «виконавцем» яких був колишній заступник голови суду Буленко О.О.

2. Заступник Голови Апеляційного суду Полтавської області Гальонкін Сергій Анатолійович.

Особливості Полтавського суддівського корпусу_3

У заступника голови Апеляційного суду Полтавщини Сергія Гальонкіна нова дача: на 9 ділянках. Новий прихисток суддя розташував під схилом соснового бору, в кількох хвилинах їзди від Полтави по Харківській трасі, на території дачного кооперативу «Зоря.

Дачний комплекс складається з чотирьох житлових будинків, три з яких нові, кількох допоміжних споруд, на території є альтанка, молодий сад і галявини. Судячи з комунікацій, які можна побачити на території, він оснащений власною свердловиною.

Цікаво те, що суддя зайняв на порядок більшу територію ніж передбачено розпаюванням дачного кооперативу.

Будинок судді єдиний навкруги забезпечений блакитним паливом. Газову трубу для нього тягнули кілька кілометрів. Прокладання газогону було настільки коштовним, що свого часу кооператив вирішив, що він не по кишені його членам навіть в складчину. Суддя ж не став ділитися доступом до блага цивілізації з простими дачниками, сусідами, а по суті знайомими і колишніми колегами».

3. Суддя Полтавського окружного адміністративного суду Бойко Сергій Сергійович.

Пересічні жителі м. Полтава неодноразово бачили як суддя пересувається містом автомобілями, які за зарплату неможливо придбати : Honda CRV та Skoda Superb.

4. Суддя Полтавського окружного адміністративного суду Чеснокова Ганна Олександрівна.

Суддя пересувається містом автомобілем Toyota Rav 4.

5. Суддя Полтавського окружного адміністративного суду Шевяков Ігор Сергійович.

Використовує декілька автомобілів преміум – класу, сподіваємося що придбані за чесні, не з корупційною складовою, кошти.

6. Заступник голови Ленінського районного суду м. Полтави Новак Юрій Дмитрович.

Пересувається містом автомобілем MitsubishiGalant.

7. Суддя Ленінського районного суду м. Полтави Кононенко Сергій Дмитрович.

Пересувається автомобілем HyundaiIX 35.

8. Голова Октябрьського суду м. Полтави Олександр Струков «Утікач».

Особливості Полтавського суддівського корпусу_5

Нещодавно купив дачний будинок на березі річки в с. Терешки Полтавського району вартістю 75 тис. $, яку не вказав у декларації.

На своїй автівці втікав від працівників поліції. За злісну й умисну непокору правоохоронцям Судді Струкову згідно статті 185 Кодексу України про адміністративні правопорушення загрожує штраф від восьми до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від сорока до шістдесяти годин, або виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням двадцяти процентів заробітку, або адміністративний арешт на строк до п'ятнадцяти діб.

Також Струков втікав від журналістів. 61-річний суддя учинив спринтерський забіг дворами від журналістів. Коли суддю врешті наздонали, він почав тікати від камер через кущі.

ГО «Останній Бастіон» за цією темою надалі буде знайомити читачів, громадськість та контролюючі органи про викриті корупційні ризики окремих представників суддівського корпусу Полтавського регіону.

Читайте також:
Полтава
Станом на тепер рівень засміченості водойми жахає навіть старожилів. Нарешті відповідні служби взялися виконувати свої посадові обов'язки.
вчора, 14:55
Полтава
Підтримка українських захисників — обов'язок кожного громадянина. Тільки спільними зусиллями здолаємо ворога із Московії.
вчора, 06:10
Полтава
Українці шанують звичаї предків і водночас рішуче допомагають своїм воїнам. Саме в єдності та згуртованості сила нашої нації.
06 травня, 20:38
Полтава
Поціновувач незаконної риболовлі завдав шкоди українським біоресурсам на 175 тисяч гривень. Йому загрожують штрафні санкції.
06 травня, 14:45
Полтава
Друге за розмірами місто Полтавщини стає енергостійким на тлі постійних ракетних ударів росіян. Усе завдяки підтримці небайдужих французів.
06 травня, 06:00
Полтава
Вірний син Полтавщини поліг смертю хоробрих у бою проти ворога на Східному фронті. Тепер він навічно присутній у лавах Небесного Воїнства.
05 травня, 14:07