Полтавка пропонує встановити у місті автомати по прийому пластикових пляшок

ПОЛТАВА
29.09.2019, 11:06
Полтавка пропонує встановити у місті автомати по прийому пластикових пляшок

Полтавка Ліна Решетник пропонує встановити у місті спеціальні автомати, які за винагороду прийматимуть пластикові пляшки.

Відповідна петиція оприлюднена на сайті Полтавської міської ради.

«Закордоном зростає популярність фандоматів – спеціальних автоматів по прийому ПЕТ-пляшок. Принцип прийому роботи автоматів полягає у прийомі пластикових пляшок різного розміру для подальшої їх переробки. Натомість, людина отримує винагороду у вигляді знижки на майбутню покупку у супермаркеті», – пояснює свою пропозицію Решетник.

Фандомат працює таким чином:

1.Отримує тару через приймальне кругле вікно.

2.Сканує обсяг, вагу і матеріал тари.

3.Відправляє в мішок зберігання.

4.Видає відповідну суму грошей.

«У столиці Литви Вільнюсі така система працює у певних супермаркетах. Я здала 8 пластикових пляшок в такий автомат й отримала чек на 0.80 євро. Його можна віддати на касі при покупці й отримати відповідну знижку», – поділилася власним досвідом користування фандоматом авторка петиції.

Станом на 29 вересня петиція встигла набрати близько 40% необхідних голосів.

Читайте також:
Полтава
Безпілотні літальні пристрої із додатковим обладнанням поїхали на передову. Завдяки їм фронтовики ефективніше знищують ворога.
вчора, 14:53
Полтава
Нашим землякам Іллеві Василищенку, Олегу Пруцкову, Ігорю Пугачу, Антонові Левчуку та Олександру Лабунському встановлять пам'ятні дошки.
вчора, 06:08
Полтава
Чиновники з депутатами навіть на тлі війни проти московії не бажають прощатися з окупаційним минулим. Їм до душі ностальгія за втраченим.
25 квітня, 19:25
Полтава
Переправу через ставок у селі Зубівка нарешті привели до задовільного стану. Дарма, що полотно з ямами поруч лишилося незмінним.
25 квітня, 12:32
Полтава
Жодна із «злочинних» влад з 2000 року так і не застосувала, оскільки розуміла його необґрунтованість і несправедливість.
25 квітня, 09:00
Полтава
24-річний уродженець Полтавщини поліг смертю хоробрих у боях Східному фронті. Проститися із захисником вийшла чи не вся громада.
24 квітня, 14:45