Полтавою пройшла «Хода миру»

ПОЛТАВА
02.04.2014, 06:38
Полтавою пройшла «Хода миру»

Ініціатором її є японський буддійський чернець та учитель чернечого ордену «Ніппондзан Мйоходзі» Дзюнсей Терасава. Акція розпочалася у неділю на Майдані незалежності у Києві. У понеділок  її учасники побували у Каневі, а 1 квітня – у Полтаві.  

У нас «Хода миру» теж почалася на Майдані Незалежності, а потім тридцять буддійських монахів, яких підтримали полтавські активісти пройшли вулицями міста до Свято-Успенського собору. На своєму шляху активісти виголошували молитви, які супроводжувалися ритуальними бубнами. На Театральній площі влаштували й живе коло, що символізувало «Коло миру».

— Передусім ми хочемо виразити свою повагу і підтримку всім зусиллям та жертвам людей, героїзмом та витримкою, цей новий шлях, який з’явився завдячуючи Майдану буде підтримкою для майбутнього всього світу, та затвердження миру у всьому світі, — розказав про головну ідею заходу один з ініціаторів ходи — японський буддійський чернець та учитель чернечого ордену «Ніппондзан Мйоходзі» Дзюнсей Терасава.  

«Хода миру» триватиме 15 днів. Після Полтави її  учасники відвідають  Харків, Дніпропетровськ, Запоріжжя, Нікополь, Миколаїв, Одеса, Херсон, Мелітополь, Маріуполь, Донецьк та Луганськ.

Читайте також:
Полтава
Безпілотні літальні пристрої із додатковим обладнанням поїхали на передову. Завдяки їм фронтовики ефективніше знищують ворога.
14:53
Полтава
Нашим землякам Іллеві Василищенку, Олегу Пруцкову, Ігорю Пугачу, Антонові Левчуку та Олександру Лабунському встановлять пам'ятні дошки.
06:08
Полтава
Чиновники з депутатами навіть на тлі війни проти московії не бажають прощатися з окупаційним минулим. Їм до душі ностальгія за втраченим.
вчора, 19:25
Полтава
Переправу через ставок у селі Зубівка нарешті привели до задовільного стану. Дарма, що полотно з ямами поруч лишилося незмінним.
вчора, 12:32
Полтава
Жодна із «злочинних» влад з 2000 року так і не застосувала, оскільки розуміла його необґрунтованість і несправедливість.
вчора, 09:00
Полтава
24-річний уродженець Полтавщини поліг смертю хоробрих у боях Східному фронті. Проститися із захисником вийшла чи не вся громада.
24 квітня, 14:45