Полтавська міліція готує «варіант Сашка Білого» для місцевих активістів «Правого сектору»

ПОЛТАВА
29.03.2015, 11:08
Полтавська міліція готує «варіант Сашка Білого» для місцевих активістів «Правого сектору»

Днями минув рік з убивства активіста «Правого Сектора» Сашка Білого. Олександр «Сашко Білий» Музичко 24 березня 2014 року прямував на відпочинок, коли ввечері на нього налетіла «опергрупа». Пізніше, коли подія набула розголосу, дивне убивство прокоментували на офіційному рівні. Міністерство внутрішніх справ назвало це самострілом, а коли з’ясувалося, що це були два постріли в серце – спецоперацією і спробою затримання. Але зрозумілих пояснень – чому операція проводилася саме так і з якого приводу – громадськість так і не дочекалась.

Побратими Сашка Білого були упевнені – його вбили тому-що намагався вирішити одну з найбільш криміналізованих проблем своєї Рівненщини. Коли побачив, що новопризначені після Революції міліціонери не збираються з нею боротися, а намагаються очолити. Сашко не давав рівненським правоохоронцям – міліції і прокуратурі кришувати видобуток місцевого бурштину. За що і був знищений.

Рік потому, коли не зняте питання – чому не покарані вбивці Сашка Білого, історія загрожує повторитися в Полтаві.

>>> Інцидент <<< з зупинкою днями в Полтаві автомобіля активістів може бути промацуванням «варіанту Сашка Білого» для вирішення проблеми незручних громадських діячів, які мали «нахабство» і підтримку в суспільстві щоб повстати проти злочинних угруповань зі зв’язками в правоохоронній системі.

Свідки нальоту в Полтаві на авто «Правого сектору» нарахували на місці події 26 правоохоронців в формі, які виникли «не звідки». Ще, за свідченнями різних людей, за периметром спостерігали від 8 до 10 автомобілів з пасажирами в штатському.

Вимальовується вибудова в правоохоронних органах області каральної гілки. Команди в погонах, яка при повноваженнях і всілякій підтримці системи, буде займатися вирішенням проблеми надмірно свідомих і активних громадських діячів. Котрі заважають продовжувати робити бізнес рука об руку зі злочинним світом.

На Полтавщині «Правий сектор» почав впадати у немилість міліціонерів після того, як спробував викорінювати дві проблеми міста. Активісти на камери розгромили кілька наркопритонів і підпільних казино. Запросили міліцію і показали результат.

Офіційно МВС області тоді подякувало за допомогу.

Утім, схоже, «Правий сектор» забив чиюсь ту саму корову, яка «це наша корова, і ми її доїмо».

Як стало відомо "Останньому Бастіону" безпосередню участь в "спецоперації" проти Сашка Білого брав Віктор Ремський, якого було призначено в. о. заступника начальника обласного УМВС, він же очолив кримінальну міліцію області. Можливо, поява в Полтаві такого "спеціаліста" співпадіння, але вже надто схоже на підготовчий етап.

В зв’язку з цим виникає питання до людей, без відмашки яких ДАІшники не діяли б. За що пресують «Правий сектор» в Полтаві – мають чітко і відверто роз’яснити прокурор області і начальник обласної міліції.


Читайте також:
Полтава
Нашим землякам Іллеві Василищенку, Олегу Пруцкову, Ігорю Пугачу, Антонові Левчуку та Олександру Лабунському встановлять пам'ятні дошки.
06:08
Полтава
Чиновники з депутатами навіть на тлі війни проти московії не бажають прощатися з окупаційним минулим. Їм до душі ностальгія за втраченим.
вчора, 19:25
Полтава
Переправу через ставок у селі Зубівка нарешті привели до задовільного стану. Дарма, що полотно з ямами поруч лишилося незмінним.
вчора, 12:32
Полтава
Жодна із «злочинних» влад з 2000 року так і не застосувала, оскільки розуміла його необґрунтованість і несправедливість.
вчора, 09:00
Полтава
24-річний уродженець Полтавщини поліг смертю хоробрих у боях Східному фронті. Проститися із захисником вийшла чи не вся громада.
24 квітня, 14:45
Полтава
Дрони, тепловізори, планшети й не тільки — так допомагають захисникам України наші земляки. Влада ж Полтави досі свідомо пасе задніх.
24 квітня, 06:10