Полювання на свободу слова: двох журналістів на Полтавщині побили

ПОЛТАВА
27.05.2017, 06:52
Полювання на свободу слова: двох журналістів на Полтавщині побили

26 травня, о 2:30, у Горішніх Плавнях виявили кременчуцького письменника та журналіста Ігоря Моїсеєнка з пакетом на голові. Чоловік у лікарні дає свідчення правоохоронцям. Про це повідомляє видання «Вісник Кременчука» з посиланням на власні джерела.

Чоловік стверджує, що його викрали з дому у Кременчуці і вивезли до сусіднього міста. Чоловік намагався втекти і зробив декілька пострілів із пістолета марки «Флобер». Потім отримав удар по голові. Невідомі зникли. Зараз Моїсеєнко знаходиться в лікарні Горішніх Плавнів та дає свідчення правоохоронцям.

Нагадаємо, 12 травня Ігор Моїсеєнко повідомляв правоохоронцям про замінування своєї квартирири. У пакеті вибухотехніки виявили предмет, схожий на саморобний вибуховий пристрій, який було вилучено та знешкоджено.

Відкрито кримінальне провадження з попередньою кваліфікацією за частиною 1 статті 129 (Погроза вбивством) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає арешт на строк до шести місяців або обмеження волі на строк до двох років.

В ТЕМУ: Сюжети про «Арку», нетверезих священників та фотографування депутатів: погрози полтавським журналістам та хто бореться проти цього

На головного редактора газети «Зіньківщіна «по-іншому» (Полтавська область) Олексія Леонтія напав і жорстоко побив молодик. ЗМІ стверджують, що напад здійснив колишній працівник поліції Максим Батрак.

У четвер, 25 травня, близько 20.00 головний редактор газети «Зіньківщіна по-іншому» Олексій Леонтій повернувся з роботи додому. Як тільки він увійшов у двір свого будинку, його покликав молодий чоловік і попросив вийти.

– Коли я вийшов за ворота, на мене несподівано посипалися удари. Бив шматком труби, з десяток разів, — розказав Олексій Леонтій.

Редактор газети був госпіталізований в Зіньківську ЦРЛ з діагнозом черепно-мозкова травма. За оцінками лікарів, його стан — середньої важкості.

Потерпілий заявляє, що нападником є екс-співробітник поліції Максим Батрак, який при цьому погрожував його родині.

За версією Олексія Леонтія, напад пов’язаний з його професійною діяльністю. Нещодавно головний редактор газети «Зіньківщіна по-іншому» опублікував статтю, в якій доводив нібито незаконність прийняття у члени Громадської ради при Зіньківської РДА Тетяни Батрак. Видання повідомляє «Зіньків news», що після цього журналіст неодноразово отримував погрози фізичної розправи. Крім того для залякування невідомі кілька разів розбивали вікна в приміщенні редакції.

Зазначимо, що Тетяна Батрак у 2015 році балотувалась до Зіньківської міськради від «Партії простих людей Сергія Капліна». На сайті Зіньківської райдержадміністрації вказано, що Тетяна Батрак є позаштатним працівником редакції «Моя Зіньківщина».

Віктор Карпенко


Читайте також:
Полтава
Безпілотні літальні пристрої із додатковим обладнанням поїхали на передову. Завдяки їм фронтовики ефективніше знищують ворога.
14:53
Полтава
Нашим землякам Іллеві Василищенку, Олегу Пруцкову, Ігорю Пугачу, Антонові Левчуку та Олександру Лабунському встановлять пам'ятні дошки.
06:08
Полтава
Чиновники з депутатами навіть на тлі війни проти московії не бажають прощатися з окупаційним минулим. Їм до душі ностальгія за втраченим.
вчора, 19:25
Полтава
Переправу через ставок у селі Зубівка нарешті привели до задовільного стану. Дарма, що полотно з ямами поруч лишилося незмінним.
вчора, 12:32
Полтава
Жодна із «злочинних» влад з 2000 року так і не застосувала, оскільки розуміла його необґрунтованість і несправедливість.
вчора, 09:00
Полтава
24-річний уродженець Полтавщини поліг смертю хоробрих у боях Східному фронті. Проститися із захисником вийшла чи не вся громада.
24 квітня, 14:45