Презентували біографічну розвідку про письменника Павла Миргородського (Маляра)

ПОЛТАВА
08.03.2017, 09:40
Презентували біографічну розвідку про письменника Павла Миргородського (Маляра)

У Полтаві презентували історико-біографічну розвідку «Павло Маляр» про полтавського письменника і публіциста минулого століття.

Метою заходу стало ознайомлення з виданням, що розповідає про життєвий і творчий шлях українського письменника, журналіста, публіциста, педагога, громадського і політичного діяча XX століття Павла Маляра (псевдонім Павло Миргородський).На заході був присутній двоюрідний онук письменника Володимир Джунь, який розповів про книгу.

Презентували біографічну розвідку про письменника Павла Миргородського (Маляра)_1

– У розвідці відображений весь життєвий і творчий шлях мого двоюрідного діда. Особисто я його не знав. Проте від власної бабці почув історії про родича, який виїхав за кордон і все життя працював над популяризацією всього українського, – розповів він.

Як зазначили організатори заходу, дане видання побачило світ в США та Німеччині, серед української діаспори. І лише пізніше потрапило до України та Полтавщини зокрема.

– Павло Маляр народився на Миргородщині, через що пізніше взяв такий псевдонім. Пізніше, здобувши освіту, вчителював та друкувався у газеті «Нова Україна». Він зробив величезний внесок в популяризацію українського слова серед закордонних діаспор трилогією «Золотий дощ», збірками новел та повістей, – розповіла працівниця бібліотеки Марина Федорова.

Презентували біографічну розвідку про письменника Павла Миргородського (Маляра)_3

Захід відбувся в Полтавській обласній бібліотеці імені Котляревського та зібрав близько 30 чоловік.

Єлизавета Білоконь

Читайте також:
Полтава
Чиновники з депутатами навіть на тлі війни проти московії не бажають прощатися з окупаційним минулим. Їм до душі ностальгія за втраченим.
19:25
Полтава
Переправу через ставок у селі Зубівка нарешті привели до задовільного стану. Дарма, що полотно з ямами поруч лишилося незмінним.
12:32
Полтава
Жодна із «злочинних» влад з 2000 року так і не застосувала, оскільки розуміла його необґрунтованість і несправедливість.
09:00
Полтава
24-річний уродженець Полтавщини поліг смертю хоробрих у боях Східному фронті. Проститися із захисником вийшла чи не вся громада.
вчора, 14:45
Полтава
Дрони, тепловізори, планшети й не тільки — так допомагають захисникам України наші земляки. Влада ж Полтави досі свідомо пасе задніх.
вчора, 06:10
Полтава
Некомпетентність депутатів і чиновників просто зашкалює. Громадськість обурена блюзнірським ставленням до загиблих на фронті Героїв.
23 квітня, 19:04