"Прогресу досягнути не вдалось". У Мінську завершили свою роботу три підгрупи з питань урегулювання конфлікту на Донбасі

СВІТ
23.06.2015, 17:18
"Прогресу досягнути не вдалось". У Мінську завершили свою роботу три підгрупи з питань урегулювання конфлікту на Донбасі

Три підгрупи з різних питань врегулювання конфлікту на Донбасі завершили роботу у «Президент-готелі» у центрі Мінська. Про це йдеться у повідомленні прес-секретаря МЗС Білорусії Дмитра Мирончика.Після роботи підгруп має відбутись власне засідання контактної групи. За повідомленням «Інтерфакс-Україна», які у свою чергу посилаються на джерело із засідання підгрупи з питань політичного врегулювання, у вівторок прогресу досягнути не вдалося.

Напередодні засідання у Мінську Президент України Петро Порошенко провів нараду з представником України у Тристоронній контактій групі (Україна, Росія, ОБСЄ) Леонідом Кучмою та учасниками чотирьох підгруп перемовин: з політичних, соціально-економічних, гуманітарних та питань безпеки. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Глави держави.

Порошенко відзначив – вівторкове засідання буде особливим, адже 22 червня Рада міністрів закордонних справ країн – членів ЄС ухвалили рішення – продовжити дії санкцій проти Російської Федерації у зв’язку з невиконанням Мінських домовленостей.

Петро Порошенко підкреслив – за останні кілька тижнів українська сторона довела своє неухильне виконання усіх взятих на себе зобов’язань у рамках мирних домовленостей. Також Глава держави висловив надію, що засідання Тристоронньої групи буде кореспондуватись із зустріччю міністрів закордонних справ у «Нормандському форматі», яка завтра має відбутись у Парижі. «Позиція України, Німеччини і Франції чітко скоординовані. Ми підкреслюємо і наполягаємо на повному і безумовному виконанні Мінських домовленостей» -- зазначив Президент України.

Ще вівторкове засідання, на думку Президента України є особливим, бо в ньому вперше візьме участь новий спеціальний представник ОБСЄ Мартін Сайдик. 


Читайте також:
Світ
Відома своєї відвертою українофобською і протипалестинською позицією жінка знову у центрі скандалу. Цього разу через роботу фотографів.
вчора, 21:47
Світ
Парламентарі засудили рішення прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана привітати путіна з його фіктивним переобранням
вчора, 17:35
Світ
Бідна острівна азійська держава, де при владі знаходяться вкрай ліві політики, визначилися з курсом. Усе, як заповідали московські товариші.
вчора, 14:54
Світ
Поліція з кийками розганяє акцію в Техаському університеті в Остіні.
вчора, 10:32
Світ
Між США та Ізраїлем загострюється політична криза. Представники Демократичної партії (партії влади) тиснуть на режим у Тель-Авіві.
вчора, 08:21
Світ
Довгий час фінляндці вірили, що зможуть утихомирити свого східного сусіда. Тепер Москва — знову ворог №1, як було раніше в історії...
вчора, 06:01