Розпил бюджету: майстер-клас від представників Полтавської обласної ради

ПОЛТАВА
17.03.2018, 09:05

Прес-служба Закарпатської ОДА повідомила про зустріч представників Полтавської та Закарпатської обласних рад. У ході якої представники Полтавської обласної ради поділилися небаченими досягненнями в сфері місцевого самоврядування.

Родзинкою зібрання стала презентація ініціатив Полтавської обласної ради стосовно розвитку територіальних громад.

Традиційно провів зібрання очільник облради Михайло Рівіс. Серед почесних гостей – поважна делегація Полтавської області з участю представників тамтешньої обласної асоціації органів місцевого самоврядування.

Активно обговорили учасники зустрічі рентну плату за користування надрами. Як заначив депутат Полтавської облради Олександр Алексюк, завдяки твердій позиції депутатського корпусу та його керівництва на Полтавщині 5% від видобування газу залишається на місцях. А це чималі кошти для розвитку громад. Йшлося і про якість газу, який подається газотранспортну мережу України.

Заступник керівника апарату – керуючий справами виконавчого апарату Полтавської облради Оксана Черкас провела презентацію цікавих ініціатив своєї області. Серед таких – взаємодія влади й громадськості на прикладі досвіду Полтавської області, де означено, що Полтавщина має 83 договори про міжмуніципальне співробітництво в Україні та є безперечним лідером – 35 договорів, у тому числі через обласний конкурс – 16. Завдання конкурсів – активізувати соціальну активність громад. Бюджет учасника конкурсу – це кошти з обласного бюджету від 100 тисяч грн до 600 тисяч грн в залежності від категорії.

На жаль, прес-служба Закарпатської ОДА не повідомляє, чи був присутнім на виїзному засіданні заступник голови Полтавської обласної ради, представник Свободи Анатолій Ханко, та чи поділився «поважний» представник Полтавської громади своїми мародерськими досягненнями під час грабунку офісів у Маріуполі в 2014 році. Можливо, під час виступу, він повідомив, куди поділи викрадені з офісів меблі, та чи відшкодували кошти за випиті спиртні напої.

Цікаво, під час виїзного банкету коштами платників податків, «поважні» представники Полтавської громади повідомили своїх колег з Закарпаття, що переважна більшість депутатів Полтавської обласної ради у своїй діяльності керуються власними меркантильними міркуваннями, а не інтересами громади. Депутат Горжій, наприклад, міг би поділитися власними напрацюваннями як «розпиляти» десятки мільйонів бюджетних коштів, виділених для ремонтів та реконструкції загальноосвітніх шкіл та садочків.

Більше: Розкрадання бюджетних коштів в Полтавській школі №10, Депутати від БЮТ розкрадають бюджетні кошти, виділені на ремонт шкіл міста.

Депутат Сірик міг би поділитися досвідом крадіжки земель Міністерства оборони, та, під виглядом благодійного фонду «Сльози милосердя»!!!!, гектарів земель комунальної власності в історичному центрі міста Полтава. 

Більше: Хронологія захоплення «Полтававодоканалу» обласним керівництвом (У ДОКУМЕНТАХ), Як украсти і не сісти. Ноу-хау полтавських владних торбохватів

Голова Полтавської обласної ради Біленький міг би поділитися досвідом проведення сесій обласної ради не у сесійному залі, а на приватній охоронюваній території народного депутата Жеваго у місті Комсомольск. На якій, зокрема, приймалися зовсім не корупційні рішення на користь Жеваго та його ГОКів. 

Більше: Режимна та підконтрольна Полтавська облрада ім. Жеваго

До речі, Ханко від Свободи міг би поділитися досвідом «розпилу» бюджетних коштів, виділених без тендеру на ремонт сесійної зали. 

Більше: Свободівське кумівство в Полтавській облраді

Депутат Прядко міг би поділитися досвідом «розпилу» комунального підприємства «Полтавафарм». 

БільшеНардеп краде мільйони з кишень полтавців на ліках

Не розповіли «поважні» представники Полтавщини і про те, як вони більше двох років «маринують» Укргазвидобування, не надаючи дозволів на користування надрами, вимагаючи 250 мільйонів гривень на потреби «місцевих громад» (читайте на потреби депутатів). 

Більше: Керівництво Полтавської ОДА-облради вимагає 250 млн грн в «Укргазвидобування»

Не розповіли багато іншого.

Підсумовуючи, хочеться сказати про те, що окрім депутатів Руслана Ляшко, Юрія Лебедина, Тимохи Юрія, Анатолія Попельнюха, та кількох інших депутатів, які дійсно живуть інтересами свого виборця, всім іншим депутатам Полтавської обласної ради представляти Полтавщину, навіть більше того-бути поважними представниками Полтавщини на будь-яких виїзних «семінарах» не comme il faut.

Геннадій Сікалов

Читайте також:
Полтава
Московитським загарбникам ніколи не були раді на українській землі. Ворог цього відверто не розуміє, а тому платить велику криваву ціну.
19:15
Полтава
Мешканці другого за населенням міста Полтавщини скаржаться у соціальних мережах на дезінформацію. Влада ж закликала не панікувати.
14:56
Полтава
Поліція спільно з природоохоронцями вилучила півтора кілометра браконьєрських сіток у Кременчуцькому районі. Злодіїв не вдалося затримати.
08:29
Полтава
Невідомі особи без дозвільної документації здійснили геодезичні й вибухові роботи у ландшафтному парку «Гадяцький». Завдано збитків державі.
вчора, 19:14
Полтава
Він написав понад 60 антиукраїнських статей на замовлення московії
вчора, 17:11
Полтава
Чиновники та депутати нашого краю здебільшого лишаються осторонь війни. Для них ніби не існує нічого, крім глибини власної кишені з грошвою.
вчора, 12:27