Розкрадання бюджетних коштів в Полтавській школі №10

ПОЛТАВА
06.03.2018, 11:06
Розкрадання бюджетних коштів в Полтавській школі №10

Начальнику Полтавського ВП ГУНП в Полтавській області

Заява про вчинення кримінального правопорушення

(в порядку ст. 55 та глави 8 КПК України)

Виходячи з інформації, розміщеної на офіційному інтернет-порталі державних та комерційних закупівель: https://www.dzo.com.ua/ – Держзакупівлі.онлайн, та інтернет-порталі Прозорро (https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2017-08-04-000033-a) ВК, Управління освіти виконавчого комітету Полтавської міської ради (код ЄДРПОУ 02145725) 4 серпня 2017 року було укладено договір підряду №147 на виконання робіт з «Капітального ремонту приміщень харчоблоку та актової зали Полтавської ЗОШ 1-3 ступенів №10 ім. В.Г. Короленка Полтавської міської ради по вул. Пушкіна, б. 20\23» з Товариством з обмеженою відповідальністю «Газонафтовий промисловий комплекс» (код ЄДРПОУ 39625400) на загальну суму 1365363.85 грн. з ПДВ.

Строк виконання робіт за укладеним договором становить з 4 серпня по 31 грудня 2017 року.Відповідно до обґрунтування про вибір підрядної організації для виконання капітальних робіт у закладі освіти м. Полтави в ЗОШ №10 від 4 серпня 2017 року, комісією замовника визначено виконавцем робіт за критерієм найменша ціна – ТОВ «Газонафтовий промисловий комплекс».

В процедурі закупівлі послуги приймало участь три учасника зокрема, ТОВ «Газонафтовий промисловий комплекс», ТОВ «Енергозберігання» (код ЄДРПОУ35360179 ) та ПП «ТБМ» (код ЄДРПОУ34742329).

При цьому переможцем процедури закупівлі стало ТОВ «Газонафтовий промисловий комплекс», з пропозицією нижчою від одного з учасників на суму 5709.24грн.

В порушення вимог Закону України «Про публічні закупівлі» особами, відповідальними за проведення тендеру не оприлюднено в достатньому обсязі технічні вимоги до предмету закупівлі, не в достатньому обсязі описано вимоги до технічних та функціональних характеристик предмету закупівлі послуги, відсутні кваліфікаційні критерії предмету закупівлі, зокрема, не акцентовано увагу на наявності обладнання та матеріально-технічної бази, наявності працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід, наявність документально підтвердженого досвіду виконання аналогічного договору тощо.

В обґрунтуванні тендерної комісії, при обранні переможця, також не враховані дані кваліфікаційні критерії, що свідчить про явно упереджений підхід комісії при виборі переможця.

На виконання умов договору ,підрядник виконав певні роботи, за які отримав від замовника грошові кошти на загальну суму 851668.27грн.(копії платіжних доручень про перерахування коштів додаємо).

Укладенню договору на виконання підрядних робіт передувало розроблення проектної документації ТОВ «Полтаваагропроект» по капітальному ремонту приміщень харчоблоку школи №10 на загальну суму 66704.00грн. для ВК Управління освіти виконавчого комітету Полтавської міської ради. Відповідний договір укладено 27 червня 2017 року.

Також, вищевказаний проект пройшов експертизу кошторисної документації проекту будівництва робочого проекту «Капітальний ремонт приміщень харчоблоку КЗ «Полтавська ЗОШ №10» в ДП «Укрдержбудекспертиза», за що оплачено замовником 6358.36грн. 4 липня 2017 року.

27 грудня 2017 року, посадові особи Замовника, Підрядника та ТОВ «Полтаваагропроект» (яке здійснювало авторський нагляд за виконання вищезазначеного проекту й отримало за свої послуги 3078грн.), за попередньою змовою, з метою недотримання та невиконання попередньо затвердженої документації по капітальному ремонту харчоблоку та актової зали ЗОШ №10, умисно затвердили додаткову угоду №1 до договору підряду №147 від 4.08.17р. в частині зменшення ціни основного договору підряду на 513695.58грн. Дані зміни внесені в додаткову угоду без будь-яких обґрунтувань та пояснень. Також дана інформація відсутня на сайті Прозорро.

Поясненням цьому факту є свідоме внесення до тендерної інформації недостовірної інформації відповідальними особами, адже вони достовірно знали про наявність проекту, його експертизу та затвердження в частині тільки капітального ремонту харчоблоку. Актова зала взагалі відсутня в проекті.

Окрім цього, відповідного ремонту, що підпадає під «капітальний ремонт приміщення харчоблоку» взагалі не існує. Плитка на підлозі в харчоблоці залишилася попередня. На стінах присутня нова плитка. Замінені вікна на металопластикові,які не відповідають нормам, що вимагають ДБН до навчальних закладів. Меблі(столи, стільці) залишилися старі, шкільний буфет також не замінений. На стелі та частині стін наявний поверхневий ремонт. В актовій залі наявні лише нові стільці в кількості приблизно 80 штук. Даний капітальний ремонт навіть без спеціальних знань в галузі будівництва не може коштувати 851668.27грн.

Вищевказаний ремонт та часткова заміна вікон та стільців ніяк не можна назвати «капітальний ремонт», що свідчить про свідоме проведення тендеру без належного виконання взятих на себе зобов’язань з урахуванням затвердженого проекту.

На меті замовника та підрядника є свідоме укладення договору підряду, отримання бюджетних коштів без подальшого належного виконання замовником взятих на себе зобов’язань. Акти виконаних робіт та проектно-технічна документація не відповідають дійсності.

Вважаємо, що в діях службових осіб замовника, а саме: начальника управління освіти ВК Полтавської міської ради, комісії управління освіти ВК Полтавської міської ради з вибору підрядної організації, директора ЗОШ №10 Полтавської міської ради, директора ТОВ «Газонафтовий промисловий комплекс», представників ТОВ «Полтаваагропроект» які здійснювали виготовлення, затвердження проектно-технічної документації проекту та прийняття Об’єкта, мають місце привласнення, розтрата державних коштів, підроблення документів, зловживання службовим становищем, тобто умисне, з метою одержання неправомірної вигоди для себе, використання службовою особою службового становища всупереч інтересам служби, що спричинило тяжкі наслідки державним та суспільним інтересам, що підпадає під ознаки кримінального злочину, передбаченого статтею 191 ч.4 , 364, 366 КК України.

Відповідно до ч.1, 4 ст. 214 КПК України слідчий, прокурор невідкладно, але не пізніше 24 годин після подання заяви, повідомлення про вчинене кримінальне правопорушення або після самостійного виявлення ним з будь-якого джерела обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, зобов’язаний внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочати розслідування. Слідчий, прокурор, інша службова особа, уповноважена на прийняття та реєстрацію заяв і повідомлень про кримінальні правопорушення, зобов’язані прийняти та зареєструвати таку заяву чи повідомлення.

Відмова у прийнятті та реєстрації заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення не допускається.

Відповідно до ст. 60 КПК України заявником є фізична або юридична особа, яка звернулася із заявою або повідомленням про кримінальне правопорушення до органу державної влади, уповноваженого розпочати досудове розслідування, і не є потерпілим. Заявник має право: 1) отримати від органу, до якого він подав заяву, документ, що підтверджує її прийняття і реєстрацію; 2) подавати на підтвердження своєї заяви речі і документи; 3) отримати інформацію про закінчення досудового розслідування.

Одночасно повідомляю, що дана заява про вчинення кримінального правопорушення не є зверненням громадян (заявою, скаргою), що подаються в порядку, передбаченому Законом України «Про звернення громадян» від 2 жовтня 1996 року, і не підлягає розгляду відповідно до цього Закону.

Дана заява (повідомлення) про вчинення кримінального правопорушення, відповідно до ст. 214 КПК України та Наказу Генеральної прокуратури України «Про єдиний реєстр досудових розслідувань» від 17 серпня 2012 року за № 69 підлягає реєстрації та подальшому розгляду в порядку кримінально-процесуального законодавства України.

Згідно з п.1.2.,1.3., 1.4. Розділу ІІ Положення "Про порядок ведення Єдиного реєстру досудових розслідувань" затвердженого наказом Генерального прокурора України №69 від 17.08.2012р. відомості про кримінальне правопорушення, викладені у заяві, повідомленні чи виявлені з іншого джерела повинні відповідати вимогам пункту 4 частини 5 статті 214 Кримінального процесуального кодексу України, зокрема мати короткий виклад обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення. Особа, яка подає заяву чи повідомляє про кримінальне правопорушення під розпис попереджається про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве повідомлення, крім випадків надходження заяви, повідомлення поштою або іншими засобами зв’язку. Заява чи повідомлення про кримінальне правопорушення вважаються поданими з моменту попередження особи про кримінальну відповідальність (за виключенням випадків, коли таке попередження не можливо зробити з об’єктивних причин, зокрема надходження заяви, повідомлення поштою, іншим засобом зв’язку.

Вищевказана заява відповідає усім зазначеним вимогам, подається засобами зв’язку і повинна бути внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Враховуючи вищенаведене, керуючись ст. 60, 214, 215, 216, 218 КПК України, Наказу Генеральної прокуратури України «Про єдиний реєстр досудових розслідувань»,

Прошу:

Невідкладно внести до ЄРДР відомості відносно протиправних дій службових осіб начальника управління освіти ВК Полтавської міської ради, директора ЗОШ №10 Полтавської міської ради, комісії управління освіти ВК Полтавської міської ради з вибору підрядної організації, директора ТОВ «Газонафтовий промисловий комплекс», представників ТОВ «Полтаваагропроект», передбачених ст. 191, 364, 366 КК України за фактом привласнення, розтрати державними коштами під час укладення та виконання договору підряду №147 від 4.08.17р. на виконання робіт по об’єкту «Капітальний ремонт приміщень харчоблоку та актової зали Полтавської ЗОШ 1-3 ступенів №10 ім. В.Г. Короленка Полтавської міської ради по вул.. Пушкіна, б. 20\23» та розпочати розслідування фактів викладених в нашій заяві.

Надати документ, що підтверджує прийняття цієї заяви і її реєстрацію в Єдиному реєстрі досудових розслідувань шляхом надіслання на мою поштову адресу, копії на електронну поштову скриньку.

Інформувати нас шляхом надіслання на поштову та електронну адресу про результати досудового розслідування.

Додаток: - договір підряду №147 від 4.08.17р.;

-додаток з договорною ціною до договору підряду;

-копії платіжних доручень на перерахування коштів підряднику;

- додаткова угода;

-копія обгрунтування тендерного комітету.

-Звіт про виконання договору.

Головний редактор ТОВ «Останній Бастіон»

Сікалов Г. А.

Уважати публікацію офіційним зверненням до Полтавського ВП ГУНП в Полтавській області про вчинення кримінального правопорушення посадовими особами ВК Полтавської міської ради, директором ЗОШ №10 Полтавської міської ради, комісією управління освіти ВК Полтавської міської ради з вибору підрядної організації, директором ТОВ «Газонафтовий промисловий комплекс», представниками ТОВ «Полтаваагропроект», передбаченого статтею 191 ч.4 , 364, 366 КК України.

Читайте також:
Полтава
Стихійні звалища обабіч траси Решетилівка-Дніпро плюндрують неповторність нашого рідного краю. Громадяни засмічують, влада просто констатує.
06:03
Полтава
Мешканець Великобудищанської громади до останнього подиху боронив рідну землю від загарбників. Тепер чоловік у Небесному Воїнстві України.
вчора, 14:47
Полтава
Полтавським «зеленим ямщикам» слід брати приклад із колег по цеху. Але, коли бажання сприяти перемозі України немає, то воно і не з'явиться.
вчора, 06:02
Полтава
У міській раді склалася типова для всіх органів виконавчої влади ситуація. Так, одним набридло виконувати свої обов'язки, іншим їх мало.
27 березня, 12:18
Полтава
Чоловік рибалив в акваторії Кам'янського водосховища неподалік села Орлик Полтавського району. Тепер доведеться заплатити штраф.
27 березня, 07:00
Полтава
Депутати з чиновниками погодили план щодо усунення назв, які мають російське або совєцьке походження. Виявляється, не все ще декомунізовано.
26 березня, 20:23